Vöröslencse krémleves recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Vöröslencse krémleves hozzávalói:
15 dkg vöröslencse (hántolt)
2 szál sárgarépa
3 db kisebb burgonya
1 szál kisebb póréhagyma
2 ek. olívaolaj
friss rozmaringlevélkék
kb. 1,5 l víz
5 dl tej,
patikasó, sómentes ételízesítő
A Vöröslencse krémleves elkészítési módja:
Pici olajon megpirítottam a felaprított hagymát, hozzáadtam a kockára vágott sárgarépát, kissé megpirítottam, majd felöntöttem vízzel. Beletettem a kockákra vágott burgonyát, a leöblített lencsét, az ételízesítővel, sóval aprított rozmaringgal fűszereztem és puhára főztem (nem baj, ha a lencse szétfő). Szétmixeltem, felöntöttem a tejjel és összefőztem. Pirított kenyérkockákkal tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. nov. 12. 18:10
A vöröslencse krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.