Vöröslencsés könnyű leves recept
Zsírszegény
320 kcal
• 2 db nagyobb sárgarépa
• 50 gr zeller
• 1 db póréhagyma
• 250 gr csirkemell filé
• 250 gr burgonya
• diónyi friss gyömbér
• 1 db kisebb piros csilipaprika
• 1 db tyúkhúsleves kocka (vagy alaplé)
• 1 teáskanál currypor
• 50 gr vöröslencse
• só, bors, citromlé
A Vöröslencsés könnyű leves elkészítési módja:
1. A répát, a zellert és a pórét tisztítsuk meg, majd az előbbieket karikázzuk, az utóbbit kockázzuk fel. A húst mossuk meg, vágjuk kis kockákra vagy csíkokra. A meghámozott burgonyát vágjuk kockára, a meghámozott gyömbért reszeljük finomra. A kimagozott csilit szeljük vékony karikákra. 2. A répát, a zellert, a pórét, a burgonyát, a gyömbért és a csilit tegyük egy fazékkba és öntsük fel 1,2 l vízzel (vagy a főzőlével). Adjuk hozzá a leveskockát és a curryt , majd a csirkemellet is. Sózzuk, borsozzuk és kis lángon lefedve főzzük kb. 10 percig. Ekkor szórjuk bele a megmosott lencsét és főzzük addig, amíg a lencse és a hús meg nem puhul. 3. Ízesítsük a levest citromlével (ízlés szerint).
Fogyókúrázók bátran fogyaszthatják, jobb, mint a káposztaleves. Vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, az összetevők anyagcsere gyorsító hatása miatt alkalmas a diétás étrendbe.
Ez a mennyiség kb. két adag ételhez elég.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bözsi néni, 2019. okt. 2. 17:15
A vöröslencsés könnyű leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.