Weimari pirítós recept

A Weimari pirítós hozzávalói:
- egy kis fej vöröshagyma,
- evökanál zsír v. olaj
- kockázott bacon vagy sonka
vagy füstölt szalonna,
kolbász, ami van otthon (kb.
két maréknyi)
- 3 db tojás
- 5 dkg reszelt sajt ( lehet .
több is, ízlés szerint
- só, bors
- 5 kisebb szelet kenyér

A Weimari pirítós elkészítési módja:
A zsiradékon a bacont (szalonnát v. sonkát, stb) megpiritjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, megdinszteljük. Hagyjuk kihűlni. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajtot és a hagymás pirított bacont. Sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk a kenyérszeleteket, kanállal rárakjuk a tojásos masszát, egyenletesen eloszlatjuk a kenyéren. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon sütjük amíg a tojásos massza rásül és a kenyér alja is kicsit ropogósra pirul.
Lusta vasárnapok kiadós reggelije 😊
A mennyiségeket mindenki a saját ízléséhez igazíthatja.
A massza annyira legyen sűrű, hogy ne folyjon le a kenyérről.
Van már itt egy weimari pirítós recept, de abban annyi hagyma van, hogy el nem tudom képzelni, hogy úgy ehető.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: Bözsi néni, 2021. jan. 7. 12:59
A weimari pirítós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.