Póréhagymás zöldségleves recept
70 perc
127 kcal
40 dkg burgonya,
25 dkg sárgarépa,
15 dkg fehérrépa,
5 dkg zeller,
1 póréhagyma,
2 evőkanál petrezselem (apróra vágott),
őrölt bors,
só.
A Póréhagymás zöldségleves elkészítési módja:
A burgonyát, a répákat és a zellert megtisztítjuk, a póréhagyma külső leveleit leszedjük. A zöldségeket kis kockákra vagy karikákra vágjuk. 1,5 liter sós vízben, fedő alatt felforraljuk. 15 perc forralás után kislángon még 45 percig főzzük. Amikor kész, petrezselyemmel megszórjuk, és borssal ízesítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. aug. 10. 07:22
A póréhagymás zöldségleves elkészítési módja és hozzávalói.