Vörösboros marhapörkölt recept
A Vörösboros marhapörkölt hozzávalói:1,5 kg marhahús
15 dkg füstölt szalonna
2-3 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
pirospaprika
3-4 db zöldpaprika
3-4 db paradicsom
köménymag
só, bors
2-3 dl vörösbor.
A Vörösboros marhapörkölt elkészítési módja:
Egy lábasban az apróra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, a szalonnát félre tesszük és rátesszük a megtisztított, valamint finomra vágott vöröshagymát. Néhány percig kevergetve pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a kis kockákra darabolt húst, melyről a hártyákat leszedjük darabolás közben. Utána addig sütjük, kevergetjük, amíg kéreg nem képződik a húson. Ezután rátesszük a pirospaprikát, a köménymagot és a sót, borsot és ráöntünk egy kis vizet. Majd hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, valamint az összezúzott fokhagymát. Közben a leve elfő, apránként, kevés forró vízzel pótoljuk. Mielőtt egészen elkészülne, beletesszük a megmosott és karikára vágott, lehéjazott paradicsomot is, majd a vörösbort és készre pároljuk.
A legfinomabb nokedlivel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2019. aug. 29. 06:00
A vörösboros marhapörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.