Hentestokány recept
A Hentestokány hozzávalói:1 kg sertéscomb vagy lapocka
2-3 ek zsír
20 dkg füstölt szalonna
2 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors,ételízesítő
sűrített paradicsom
csemegeuborka
1 db paradicsom
1 db paprika
2 dl víz
A Hentestokány elkészítési módja:
A zsiradékban a felkockázott szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és együtt tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Sóval, borssal, ételízesítővel, fokhagymával ízesítjük. Fehéredésig pirítjuk, majd belerakjuk a kockára vágott paradicsomot és paprikát, valamint a paradicsompürét is. Ezután kevés húslevest vagy vizet adunk hozzá és mérsékelt tűzön fedő alatt pároljuk. (Rövid lében, saját gőzében párolódjon.)
Amikor már a hús majdnem puha, hozzátesszük a csíkokra vágott uborkát. Ha szükséges, tovább ízesítjük és a tokányt készre főzzük.
Bármilyen körettel jó, én tarhonyával szeretem.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2019. aug. 26. 05:24
A hentestokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.