Visszaigényelehtő adó, adóelőleg (beszélgetés)
Hivatalosan nincs ilyen,gyakorlatban van:((Ezt úgy tudod kiküszöbölni,hogy magad adod be a bevallásod,így elviekben nincs tudomása róla mi jár neked vissza.Volt olyan ismerősöm,aki egyszerüen nem jelentette be a kedvezményeit,mert fizut ugyanannyit kapott volna(minimálbér bejelentve,x összeg zsebbe),és bevalláskor visszaigényelte....nem szabályos,de így legalább megkapta ami járt neki...
neked postázzék,vagy a bankszámládra küldik,nem neki,ha a tied van beirva,mikor aláirtad a bevallásod,elvileg láttad mi van beirva abba a rovatba.
azt megcsinálhatja hogy tudja hogy neked utalják és annyival kevesebb fizetést kapsz....nem hivatalos,de hiába szankciókkal jár ha kiderül,szokták több helyen,a melós meg ha munkát akar sokszor befogja a száját:(((
Sziasztok! egy olyanban kérem a segítségeteket, hogy a munkáltatóm megcsinalta az adóbevallásomat, a 72. pontban kijött egy x 10000ft visszaigényelhető adóelőleg amit azt mondta,hogy nem kapok vissza,mert ő fizette utánam az adóüt! ebben az a szépséghiba,hogy én csak tavaly aug28 óta vagyok oda bejelentve előtte munkanélkülin voltam,valamint egy francia cég adózott utánam! az apeh azt mondta,h ogy engem illet végulis! miért akarja lenyulni?a kollégáim x éve nem kapnak vissza soha semmit!mit csináljak,hogy megkapjam azt a pénzt?hogy lehet megoldani,hogy kipostázzák és ne az o bankszámlájára kuldjék a pénzt?utálom ha meglopnak, és kb 4 napja sík ideg vagyok!segitsetek légyszi!
köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Olyanokat keresek akik elhelyezkedtek munkanélküli alatt, és visszaigényelték a fennmaradó összeget
- Családi adóalap kedvezmény visszaigényléssel kapcsolatos kérdésben segítenétek?
- Ha valaki egy évben 2 helyről kapott pénzt, levont adóelőleg oszlopba mit írjak? Összesítést?
- Kinél, hol, meddig, hogyan lehet visszaigényelni a vizitdíjat?
- Hogyan történik a családi kedvezmény visszaigénylése várandóság esetén?
- Ha lakáshitel utáni adókedvezményt az adóstárs tudja visszaigényelni, de a hitelt csak az adós fizeti, kit illet a visszautalt pénz?