Olyanokat keresek akik elhelyezkedtek munkanélküli alatt, és visszaigényelték a fennmaradó összeget (beszélgetés)
Munkanélküli voltam tavaj december 9-30-ig.Viszont 9 hónap álláskeresési járadékot ítéltek meg,amiből csak 20 napot vettem igénybe.Kaptam egy papírt,hogy ha határozatlan idejű szerződésem van a munkáltatónál,akkor egyben megkapom a fel nem vett pénzt.Ezen a határozaton a benyujtás dátuma szeptember5-október 4.
Most állítólag változott a törvény ezügyben?A kérdésem,hogy nekem változott-e valamiben a kifizetés,megkapom a fennmaradó több mint 8 havi járandóságot?
Én is ugyanebből a megfontolásból vettem igénybe :)
Azóta is dolgozom, és ez így is marad :))
Nekem a fél év ápr.30al jár le,ezért is érdeklődöm,mi és hogyan működik.
Szerencsére még sosem volta m munkanélkülin,eddig!
Remélem nem is leszek többet!
nem sajnos.hanem ki kell várni azt a fránya fél évet.
de utána kifizetik és nem kekeckednek.
Bocsánat,félre olvashattam:(
A 30napot arra értettem,hogy ha lejár a folyósítási idő,azt követően 30napig igényelhető!
Igen ezt tudom!
Az érdekelne,hogy hogyan történik a kifizetés konkrétan,és mikor?
Azonnal,mikor benyújtom a kérelmet?
A mindenkori törvényekben meghatározott járulékok. Sajnos nem tudom a százalékokat.
Milyen korán helyezkedtél el? Tehát mennyi járulékot vettél igénybe?
Nem egészen.
amikor elhelyezkedsz, rá fél évre tudod ezt az összeget kivenni, feltéve ha még van bejelentett unkaviszonyod.Onnan kérsz egy igazolást, eljuttatod a munkaügyi hivatalba és kitöltöd a nyomtatványt. végül is hátulütője maximum annyi, hogy ez az összeg felvétele egyet jelent azzal, mintha a teljes munkanélküli keretedet kimerítetted volna. Tehát megint össze kell gyűjteni a minimum időt a következő munkanélküli igénybevételéhez.
Nekem 80%jár,mert korán sikerült elhelyezkednem.
Mennyi adót és egyéb járulékot vonnak le?
És ott azonnal kifizetik,vagy majd egy későbbi időpontban?
Annyit tudok,mikor kijelentkezünk,adnak egy nyomtatványt amit ki kell töltetni a munkáltatóval.
Mikor letelik az eredeti folyósítási időtartam,azután van 30nap a kérelem benyújtásához.Na ekkor kell vinni a kitöltött nyomtatványt, és a szerződés másolatát.
És itt szakad meg a tájékozottsági szintem:(
További ajánlott fórumok:
- Érdemes nyugtatókat szedni ahhoz, hogy fennmaradjon a házasság?
- Munkaerő-kereslet avagy munkanélküliség
- Kit hogyan visel meg a munkanélküliség?
- Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
- Te ébresztenéd a pici babádat azért, hogy a napirend fennmaradjon?
- Voltál már munkanélküli?