Ha valaki egy évben 2 helyről kapott pénzt, levont adóelőleg oszlopba mit írjak? Összesítést? (tudásbázis)
Ezt hova írjam?
"65. A levont adóelőleg összege
ebből a végkielégítés (8. sor) 2010-re eső adó előlege"
A d. oszlopban van egy összeg. Problémám az, hogy a 65. sorban nincs d. oszlop, 8-as sorban meg a d. automatikusan íródik a program által...
Megcsináltam, elvileg akkor jó is. Munkatársam nagy összeget vár, hogy kap vissza, de csak 1209 Ft-ot ír a program.
Elvileg foglalkozni kéne, ezért van a kérdés, de sajnos én is azt tapasztalom a gyakorlatban, hogy nem teszik, előírás ellenére.
Akkor a két igazolás jövedelem és adó adatait összeadod, és azt írod be a bevallásba. Tuti, ami tuti, mielőtt kííratod felül a menűsoron van egy kis pipa, az az ellenőrzés, azt futtasd le. Ha nem hoz ki hibát, akkor írasd ki.
Nekem akkor 4 éve megcsinálták az adóbevallásom, de be kellett vinnem külön utólag év elején az előző munkahelyi papírt is, úgyhogy nem foglalkoznak vele, ki mit csinált előtte.
Nulla van ott, nem X. Ez egy munkaközvetítő cég, amin keresztül dolgozik a munkatársam és én is ezen keresztül dolgoztam régen. Nem hiszem, hogy beleírták az előzőt, mert nem kérték tőlem se az előbbi papírokat.
Csak akkor vond össze, ha tényleg nincs ott az X.
Türelem, keresgélj, meglesz. Ott megnézted a d oszlop felett?
Ide írtam be ezeket, ez volt zárójelbe téve, hova írjam.
Összevontam egyenlőre és nem jelzett hibát a program.
Amúgy köszi a választ eddig is mindenkinek! :)
A munkaviszonyból származó jövedelmet 1 sor A oszlop
A segélyt a 4. sor A oszlop majd ugye a D be itt kell a bruttó béres összeg.
Ha 0 szerepel, akkor valószínűleg nem vonták össze a két jövedelmet, tehát össze kell adnod a jövedelmeket és az adókat is és azokat az összegeket kell beírnod a bevallásba. De várj, amíg más is megerősíti ezt. Vagy mint mondtam holnap tudok biztosat.
A melóhelyi papíron nincs feltüntetve a más bérjövedelem oszlopban semmi, csak olyan adatokat adtak meg, ami erre a munkahelyre vonatkozik.
A jövedelem d.oszlop felett keresd a kérdést és benne van e X. Ha igen, akkor utolsó munkáltató adatait vedd csak figyelembe.
Dehogy kell kettőt. Csak egyet.
Amit a munkahely adott igazolást (ahol dolgoztok) azon szerepelnie kell a korábban levont adónak is - ezt külön is jelölik az igazoláson. Sajna a barátnőm tegnap vitte el az övét, így nem tudom pontosan megmondani, hogy az igazoláson hol találod, hogy benne van-e a korábbi adó. Esetleg ha holnap délelőttig nem kapsz semmi infot, akkor a munkahelyemen meg tudom pontosan nézni.
Beírni a bevalláson a levont adóhoz kell.
Tuti ami tuti, nézd meg hogy mit jelölt be, hogy tartalmaz-e más munkáltatótól származó adatokat.
Most nem vagyok képben, nincs előttem, segítsetek, kb.hol találja ezt az X-t
Mindkét papíron egy helyre utalnak, hogy oda kell írni. Két külön bevallást kell készíteni, vagy mi?
Akkor, az utóbbit hova írjam? Programmal csinálom a kitöltést.
De csak akkor, ha egyidőben volt a két hely. Ha két külön időszak, akkor a későbbiben szerepel a korábbinál levont adó.
Nem egy időben Áprilistól munkakeresési segélyt kapott, augusztustól meg már nálunk dolgozott. Egymás után volt, nem egyszerre.
A két igazolás adatait össze kell adni és azt kell a bevallás megfelelő soraiba beírni, tehát a levont adó összegét is.
EGyidőben volt a két hely?
A sajátomat meg tudtam csinálni könnyen, idén először, mert csak egy munkahelyem volt. Munkatársam odaadta az övét, hogy csináljam meg neki.
Ha valaki egy évben 2 helyről kapott pénzt, egyik munkanélküli, másik munkahely, a levont adóelőleg összesen oszlopba, mikor kitöltöm, mindkettő adat összegét írjam? 65. sor, b. oszlopára gondolok.
További ajánlott fórumok: