Virslis lepény recept
A Virslis lepény hozzávalói:Tésztához:
* 8 dkg túró
* 3 ek olaj
* 3 ek tej
* 12,5 dkg liszt
* 1 tk sütőpor
* só
Töltelékhez:
* 4 szál virsli
* 2 db lilahagyma
* 1 ek olaj
* 12,5 dkg natúr krémsajt
* 2 tojás
* 10 dkg tejföl
* só
* bors
A Virslis lepény elkészítési módja:
1. A túrót keverjük össze a tejjel, a 3 ek olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporral és sóval elegyített lisztet, és alaposan dolgozzuk össze. 2. Vajazzuk ki a sütőformát (tortaformát), és a vékonyra kinyújtott tésztát terítsük bele, úgy, hogy az oldalára is jusson a tésztából. Előmelegített sütőben 10 percig süssük. 3. A töltelékhez a virslit vágjuk vékony karikákra, és egyenletesen osszuk el a tészta alján. A hagymát 1 ek olajon dinszteljük meg, és szórjuk a virslikarikákra. 4. Keverjük ki a krémsajtot a tojásokkal és a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, és a tészta tetejére öntjük. 5. Tegyük vissza a sütőbe, és további 30 percig süssük.
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Maszat84, 2010. okt. 29. 14:14
A virslis lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.