Krumplis lángos, puha és finom recept
60 perc
sok
sok
sok
A Krumplis lángos, puha és finom hozzávalói:
1 kg liszt
1 csomag élesztő(friss és nem hideg)
fél liter tej
1 dl olaj
5 szem közepes burgonya
1 tk só
3 tk cukor
A Krumplis lángos, puha és finom elkészítési módja:
A lisztben a sót, a főtt áttört burgonyát elmorzsoljuk. 1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk egy kevéske cukorral. A maradék cukrot és tejet, olajat a liszthez adjuk és egy laza tésztát gyúrúnk belőle a felfuttatott élesztővel. Meleg helyen kelesztjük. kb. 1 cm-re kinyújtjuk és kompótos tányérkával, vagy nagy pogácsaszaggatóval szaggatjuk. Kicsit szét húzogatjuk és bő, forró olajban sütjük.
lehet csinálni töltött lángos it belőle
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: 0d717b184a, 2010. okt. 26. 16:55
A krumplis lángos, puha és finom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.