Mese almás, nagyon finom recept





Tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
20 dkg cukor
1 pohár tejföl
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
Töltelék:
1,5-2 kg alma
Örölt fahéj
Cukor ízlés szerint
A Mese almás, nagyon finom elkészítési módja:
Az almát lereszelem, összekeverem a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és hagyom állni. Összekeverem a tésztához szükséges hozzávalókat, majd kétfelé veszem és kinyújtom. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe teszem az egyik felét és megszórom grízzel. Ráterítem a kinyomkodott almatölteléket, majd ráteszem a kinyújtott tészta másik felét. Rányomkodom és villával megszurkálom. Előmelegített sütőben (gázsütő 3-as fokozatán) világosbarnára sütöm.
Meg lehet kenni a tetejét tojással, esetleg ha gyererek nem esznek belőle akkor rumba áztatott mazsolát tenni a töltelékbe.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0d717b184a, 2010. okt. 25. 15:57
A mese almás, nagyon finom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.