Villanyszámla - sokallom (beszélgetés)
Málna, nem sok az a villanyszámla. Manapság mi sem ússzuk meg 20 ezer alatt. Ahol villanyboyler van, nincs mit csodálkozni. A mi fogyasztásunk felét az adja. Minden, ami fűt, vagy hűt, zabálja az áramot.
Sutyi, a villanykonvektor is energiazabáló.
Nem mindegy az sem, hogy most már 27% az áfa, és érdemes megfordítani a villanyszámlát, ahol a "kamu" tételek vannak. Elosztói díj, meg egyebek, a villanyszámlánkból több ezer forintot ezek tesznek ki.
Azt ha jól látom, nem tudjuk, hogy milyen tűzhelyed van? Gáz v. villany? Mivel fűtesz? Milyen vízmelegítőd van, stb.
Tényleg nem a négyzetméterektől függ, hanem attól, miket használsz. Attól, hogy dolgozol nap közben, az alap dolgokat ugyanúgy használod. A világítás, TV fogyaszt a legkevesebbet. Viszont pld. a hűtőd akkor is megy, amikor nem vagy otthon.
Egyébként nekem a régi kis 20 éves hűtőm, ami még mindig hibátlan volt, és amit lecseréltem egy jóval nagyobbra, sokkal többet fogyasztott, mint az új.
Azt tudom tanácsolni, hogy kapcsoljatok be mindent, és mérjétek egyideig mennyi fogy és kiderül mennyi az havonta ha felszorozzátok.
Utána nagyjából vessétek össze a fogyasztási paraméerekkel és kaptok egy kb értéket, pontos nem lesz.
Régen volt egy szer hűtőnk ami állandóan ment és elzabált 300 w-ot havonta.
Nagyjából mi is lecseréltünk mindent de maradt egy sütőm ami megeszi a 4 kw-ot is akár, de nincs szivem megvállni tőle, mert jól süt :)
Nekünk 2 főre 15 ezer, de villanybojler mellett,
ami éjszakain van.Igazából a villanysütőm eszik sokat az egész háztartásban.
Mi négyen vagyunk, ugyanilyen gépek, stb. van nálunk, és 14 ezer általányt fizetünk, és ebből még kaptunk is vissza most (tehát 1 havit nem kellett fizetni, +visszajárt) pedig 2 db villanybojler is van, elég régiek, de mindíg vízkőtelenítve van 1 vagy 2 évente. Lehet ez jelent sokat. Égők energiatakarékosak, sz.gép régi, és sokat is megy....szóval, nem értem. Igaz, mi nem valami sok meleg vizet használunk, lehet ez is jelenti a kevesebb villanyszámlát.
No nem azért mert nem fürödnénk, csak egy nyugdíjas rettentően spórol, kicsi gyerek meg kis kádba, mi meg tus. Ennyi.
Ez tényleg dok, szerintem 10-12ezet körül lenne reális.
NIncs véletlenül vm áramzabáló masinátok? Fagyasztó...stb.
Szerezz be egy fogyasztásmérőt és a gyanús eszközöknél teszteld le.
Jobb szakemberre bízni,tekintettel arra, hogy életveszélyes szerkezet tud lenni. Nem hallgattatsz híreket?
Budapesten én is vállalok vízkőtelenítést,de csak hajdú bojlernél.(villanyszerelő vagyok)
Köszi, ez megnyugtató, bizonyos szempontból.
most nem tudunk beruházni napelemekbe, de férjemmel majd utánanézünk a lehetőségeknek, és számolgatunk.
hát mosni én többet szoktam, kb. heti 3-4 adag a minimum (ha nincs semmi extra, pl. ágyneműcsere, mert olyankor több).
bojler vízkőtelenítést hogyan kell? szakember csinálja, vagy házilag is lehet?
köszi a tanácsokat, segítséget mindenkinek! :-)
töltőt sosem hagyunk úgy a konnektorban, hogy semmit nem tölt, sőt töltésnél is gyakran ellenőrizzük, hogy ha már kész van le is tudjuk kapcsolni rögtön.
a számítógépnél most már figyelek, hogy éjjelre, ill. nappal ha dolgozom, áramtalanítva legyen.
ja 4.-en vagyunk,de iszonyúan spórolunk:)
pl:nyáron 8.-ig mindenki megfürdik,hogy ne keljen villanyt kapcsolnunk:)
leírtam a nagyobb gépeket, ezen kívül van még tea- és kávéfőző (napi egyszer), mikró, jaaaa meg most jut eszembe a villanybojler :-(
ennek a teljesítményét nem tudom, de a nagyobb háztartási gépek mind A kategóriások.
Kicsit sok,de nem vészes.
Meg kell vizsgálni, milyen eszközök mennek feleslegesen. Sok kicsit 10-50W-ból össze jön pár ezer forint havonta.
Boyler van?
szia!
110nm.havi 8800ft álltalány.2 tv,mosogatógép,nagyon sok konyhai kisgép de mindenünk A kategóriás.napi 2x mosok