Megemelt villanyszámla (beszélgetés)
Gondolom a víz helyett áramot akartál írni, mert a vizet egyenlőre még békén hagyták!
Szép napot nektek! Az is elhangzott a tévében, abból is lehet eltérés, hogy a kormányhavi kedvezményes limitet állított be. Míg a szolgáltatók napi elszámolással mérnek. Mint mondták, osztani kell a havi keretet 30-31-el. Így lesz meg a napi felhasználható mennyiség mind a gáz, mind a víz esetén.
Igen, a rendszerek sokszor hitelből épülnek ki. Karbantartás is kell. De a tulajdonosok is hamar a pénzüknél akarnak lenni.
"Az E.On portfóliócserének nevezi, hogy az Opus Global Zrt. és az MVM állami energiaholding üzletrészeket szerez meg belőle, s hogy utóbbi megveszi az E.On Hungária negyedét."
Megvan a probléma. A lakás fogyasztása hiába 900 köbméter évente, ők nem tudnak mit kezdeni az éves átlagfogyasztással, így majd az éves leolvasásnál leszünk kompenzálva. ami csak azért problémás, mert bérlő lakik a lakásban.
Nálunk majdnem a duplája, van mondjuk 5000 ft vízszámla, arra rájön még 9 ezer valamennyi csatornadíj.
Akkor ez olyan lehet mint a víznél, a csatornázási díj több mint maga vízdíj. Azt is hallottam már, hogy van ahol a háromszorosa.
Az áramszolgáltató számláján több, mint 80% a Elosztói forgalmi díj és az Átviteli díj. Ezek többe kerülnek kWh-ként, mint maga az áram.
Sok nyugdíjas ketten vagy csak egyedül lakik a házban. Életük munkája, a gyerekek kirepültek, a fiataloknak hitelük, gyerekek, családjuk. Az öregeknek csak a nyugdíjuk van. Ők hogy fizetik? És ha nem tudják? Nem azért mert nem akarják hanem mert nem tudják a többszörös árat kifizetni. Nem futja a nyugdíjból. Saját tulajdonuk. Mi a következő lépés? Elzárja a gázt, kikapcsolja a villanyt a szolgáltató? Fizesse a gyerek, az unoka? Erre van terv? Van elképzelés? Elképzelni nem tudom mi a következő lépés. És ez majdnem minden családot érint. Sok a megválaszolhatatlan kérdés.
Lehet, hogy nagy adósságnál azt mondják, övéké lett az ingatlan, mostantól bérelheted. ( Vagy ha nem, kilakoltatnak.)
Sokan nem fogják tudni kifizetni. Nem tudom, hogy gondolták?
Ez tuti. Vettünk egy lakást, aminek a földhivatali történetében még 13 ezres tételek is szerepelnek. Végül levették róla, mert a végső eladó mindent kifizetett. Sajnos ráterhelik a közüzemi számlákat ☹
Azt hiszem, nem a börtönben fogod leülni, hanem ráterhelik az adósságot az ingatlanra. Csak nehogy elárverezzék később !
A sütőt mostantól rendkívül ritkán fogom használni, mert sokat fogyaszt.
De olyan ez a retkes gázuk is, hogy ma beraktam a szeletelt tarját a sütőbe, aztan 9-től délig sült. Így meg aztán fog pörögni az óra majd a télen. 😡
Mi akkor qrva nagy bajban leszünk a 2600 m3-es idei gázzal. Átalányosok vagyunk, szeptemberig mar minden csekk be van fizetve. Akkor lesz a leolvasas lesz legkozelebb. Ha az idei év gazmennyiseget még leosztjak nekunk augusztusra meg szeptemberre ki se tudjuk fizetni, mert így is 500 m3-el túlléptük az elszamolt mennyiseget. Nem tudom azt is régi aron szamitjak-e vagy új áron. De mindegy majd leülöm a börtönben, mert én kifizetni nem fogom, az is biztos.
Havonta diktálsz vagy általányt fizet ? Elküldted a 07.31 óraállást ? Mennyi a fogyasztás, miről küldték a számlát ? stb ?
Úgy spóroljatok,hogy az idei fogyasztás lesz a jövőévi átlag alapja...
Mondjuk az is hülye volt aki ezt így kitalálta.
Csak mert átlagot vesznek.
Agyatlanok.
Várható volt, de én is kiakadtam, pedig tudtam mi lesz, azt is hogy augusztusban nem férek bele a 15m3-be.
Mert naponta 1m3 fogy el, akárhogy spórolok vele.
De majd utána járok.
Ez így nem oké.
Dehogy bántjuk, de ez a kiírás tuti olyan, mintha most ébred volna fel a csipkejózsika álomból
Én is csak lesek ki a fejemből, nem kell bántani senkit aki nem érti, ha megjön a csekk, én is verni fogom a tam-tamot, amíg kinem javítják, mert ezt így
tuti ki nem fizetem, eddig csak a neten láttam.
A villany az normális, de a gáz az nem.
Az tuti, mert nekem 30m3 lett 19951ft.
A lányom munkatársának, meg a 30m3 lett 80000.
Na akkor hogy is van ez?
Azt is nézek, de rengeteg más csatornánk is van. Nem kell butának nézni azt, aki kérdez.
Tudom, mi történik a világban, TV van kettő is, újság is jár, számítógépem is van.
Telefonszámot tudnál adni?
Jaj. M1, tv2, hír tv, origot olvas
További ajánlott fórumok: