Villámgyors bögrés almás recept
15 perc
A Villámgyors bögrés almás hozzávalói:
2-3 db alma
2-3 db tojás
kb. 1 púpozott tk fahéj
1 bögre liszt
1 bögre barna cukor
1 cs sütőpor
A Villámgyors bögrés almás elkészítési módja:
1.Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukú oldalán. Annyit, hogy kb. 1 bögrényi reszelt almát kapjunk (levestül). 2.A sütőnket bekapcsoljuk, előmelegítjük 170-175°C-ra. 3.Egy kisebb tepsit kivajazunk, az alját megszórjuk liszttel, vagy zsemlemorzsával. 4.A lereszelt almákat egy nagyobb keverőtálba öntjük. 5.Az almához adjuk a tojásokat (én 3-at használok). 6.Beleszórjuk a fahéjat. 7.Mehet bele a liszt is (én most 1/2 bögre teljes kiőrlésű tönkölylisztből és 1/2 bögre réteslisztből készítettem). 8.Adjuk hozzá a cukrot is (én most megvariáltam ezt is: kb. 3/4 bögre barna cukrot pótoltam ki a bögre pereméig mézzel, azt kevertem a sütibe). 9.Végül beletesszük a sütőport és alaposan összekeverjük az egészet. 10.A kész masszát beleöntjük a kivajazott, kilisztezett tepsibe. 11.Kb. 40-45 percig sütjük (alsó-felső sütés), de az illata, na meg a tűpróba mindent elárul
nosalty.hu-ról zittől
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bozsóka2, 2010. jan. 22. 12:50
A villámgyors bögrés almás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.