Vérzés terhesség alatt (beszélgetés)
Cuki78, a legfontosabb, hogy pozitívan állj a dolgokhoz, tehát eszedbe se jusson, hogy elveszítheted a babát.
Sajnos ugye van arra is tapasztalat, hogy a baba elvesztését sem vérzés, sem fájás nem jelzi, így biztosat ki mer mondani...
De én tényleg csak azt tudom tanácsolni, hogy ne gondolj rosszra, s pihenj sokat, ne erőltesd meg magad. Bár nekem, amikor az 5. héten volt enyhe barnázásom, és elmentem a szakrendelésre, felírtak gyógyszert, mivel másnap nem volt már semmi, így nagyon tanácstalan voltam, s bár úgy volt nem magánrendelésre fogok járni, de mégis bejelentkeztem akihez szoktam járni és ő azt mondta, hogy nincs rá bizonyíték, hogy progeszteron vagy más hormon problémám lenne, s hogy nyugodjak meg, s készítsünk még egy ultrahangot pár nap múlva, s jó érzés volt látni, hogy dobogott a kicsi szíve. S mondtam a dokinak, hogy a párom szerint a takarítással megerőltettem magam, s azt mondta, hogy emelgetni nem szabad, de folytathatom a normális életvitelemet tovább. S azt is hozzátette, ha a baba valami miatt nem akar megmaradni, akkor sem fog, ha egész nap fekszem. Egyébként a magnéziumot és C-vitamint én is szedtek, meg Femibiont. Nagyon szép kismamaságot és ne aggódj, tényleg a pozitív gondolkodás sokat számít!
Millerke, majd jelentkezz, hogy mi volt a dokinál! Melyik nap mész?
Örülök, hogy elmúlt a vérzés.
Szia Buboka85 sajnos csak jövő hétre kaptam időpontot..azóta szerencsére elmúlt a vérzés, és ami a színét illeti elég sötét színű volt..Teljesen frászban vagyok míg csak el nem jutok a dokihoz..
Köszönöm a kedvességedet
Szia Millerke!
Több minden is okozhatja, lehet, hogy semmi baj sincs, s leginkább erre gondolj, viszont menj el orvoshoz, amint csak tudsz.
Elképzelhető, hogy mostanában lenne esedékes a havi vérzésed, s erre emlékszik a szervezeted, a hormonjaid, de sajnos lehet fenyegető vetélés is.
Az sem mindegy, hogy tényleg véres színű -e vagy barnás, rózsaszínes, görcsölsz -e.
úgy sajnálom!
nekem elmúlt...gyorsan lekopogom. Sok erőt...biztos, sikerülni fog! Ne adjátok fel!!!
Mindenképpen látogass el egy magándokihoz!!!
sok pihenés!! és fekvés! és magnézium!
ne emelgess!!
Drukkolok neked, hogy minden rendben legyen!!!!
Kitartás!
Én csak barnázgattam az első trimeszterben, de az orvosom azt mondta, hogy a szervezetem emlékezik a menstruációk idejére. És hallottam már olyat is, hogy valaki elég későn vette észre azt, hogy babát vár, mert mindig "megjött" a menstruációja. Kb. mikor a baba megmozdul.
Nekem amúgy a 32. héten volt egy pici vérzésem. Kb. törlésnél tapasztaltam. Mire beértünk már csak barnás volt. Nem tudták megmondani, hogy mitől. Azt mondták, hogy elpattant egy hajszálér. És befektettek a vajúdóba, 5 napig infúzión kaptam a magnéziumot és kaptam tüdőérlelő szurikat. Máshol erős vérzésnél max. jár egy infúzió, egy kis megfigyelés, és lehet menni haza. Mennyi különbség van kórház és kórház között!? :o
Nem lehet könnyű,én csak egyszer véreztem de szörnyű volt az a félelem és bizonytalanság :( Segíteni nem tudok,de kívánom,hogy gond nélkül ki tudd végig hordani a babát! Még egy másik magándokinak megmutatnám magam több szem többet lát alapon.(8 hetesen beágyazódásos vérzés??az nem sokkal korábban van? )
ja,nekem is teljesen lenn tapadt a lepény,egy része fedte a méhszájat is,de nem véreztem tőle ennyire mint te,egyáltalán nem volt mensiszerű.
Sziasztok!
Aproblémám az, hogy 16 hetes kismama vagyok, harmadik gyermekemet várom, és az elejétől kezdve vérezgetek. Először 8 hetesen, de akkor azt mondta az orvos, hogy csak a beágyazódás miatt. Azután a 13. héten öntött el épp nagybevásárlás közben. Berohantunk az ügyeletre, megnézték uh-n. És hazaküldtek, hogy pihenjek. Most pedig a 15. héten véreztembe egyik reggel. 5 napig tartott, de nem csak pecsételő, meg kis barnás folyás, hanem mensi szerű és elég sok. Nézegették uh-n, egyiknap találtak vmi folyadékot a burok alatt, ami három nap múlva eltűnt. akkor pedig azt mondták, lehet, hogy a mélyen tapadó lepény miatt van az egész...De biztosat nem mond senki.