Terhesség alatti fájdalom és vérzés (beszélgetés)
Nálam a bélgyulladás iszonyatos pokoli hasgörccsel jár, nem tudok wc-re menni (ami nálam kritikus ha nem tudok 1 nap menni) felpuffadok mint egy lufi, és bekeményedik a hasam. Az egész napos görcs miatt már izomláz is társul hozzá..
Hidd el ha bélgyulladásod lenne megmozdulni alig bírnál..
Tegnap óta szedek 3x2 Magnerotot. Még a legelején (6-7. hét) volt szex, de utána pecsételés, és azóta nem élünk házaséletet.
A bélgyulladásnak milyen jelei voltak? Nem gondolom, hogy (csak) ezért fáj a hasam, és van vérzés, de pár napja a gyomrom is rossz, most ma volt enyhe hasmenésem is.
Ja még valami, én napi 3x2 magne b6-t szedek pontosan a görcsökre.
Én sajnos nagyon görcsöltem , és éreztem a méh tágulását.
Nekem a 7.-9.-11. héten lépett fel vérezgetés, én végig szedtem a 7.héttől az utrogestánt napi 3x1 egészen majdnem a 13.hétig (addig volt belőle) nagyon sokat pihentem, feküdtem, persze nem a nap 24 órájában, itthon vagyok tápon és leszek is végig, én veszélyeztetett vagyok, nem csak ez miatt, de a későbbiek nagy a rizikó nálam a diabéteszre, apukám cukorbeteg, én inzulin rezisztens. Ráadásul 5. héten bélgyulladást kaptam , és jelenleg is épp azzal küzdők...ismét.
Nekem is van egy nagyon pici méhszájsebem, nem tudom ti el lettetek tiltva a házasélettől? Mi igen, egészen mostanáig,mivel lehet ez volt elsőre a gond. A 2-3. vérezgetésnél aznap jobban megerőltettem magam mint kellett volna. Most vagyok 13+5 hetes.
Én azt javaslom ha nem vagy megelégedve az orvossal akkor keress egy olyat akiben megbízol 100% és odafigyel rád.
az Utrogestant a 12. hétIG kell szedni, nem onnantól kezdve.
Azután ugyanis a méhlepény átveszi a szerepet s már nincs szükség progeszteronpótlásra.
Keress egy másik orvost, lehetőleg magánrendelést, ott legalább nem küldik el az embert a bajával, s alaposabb a vizsgálat is.
Jó egészséget!!!
Femibion 800-at szedek (azaz holnaptól 400-at), abban van folsav.
Manó2000, te mitől véreztél, és milyen gyógyszert kaptál?
Van saját orvosom, igen. Kicsit nehéz, de nem lehetetlen elérni, nekem picit fatalistának tűnik. Ha gond van, menjek ügyeletre.
Magnerotot szedek tegnap óta, addig MagneB6 volt.
Fájt is a hasad?
Áprilisra vagyok kiírva, a 40. születésnapom körülre, szóval nem akarom eltolni.
Az UH-on mindig mindent rendben találtak, és nem láttak semmit.
Nem tudom, az a kis méhszájseb lehet-e a hibás.
Nekem is volt vetélésem anno, most 16 hetes vagyok, 6. héten pecsételtem, nekem a 12. hétig kellett 3x1 utro. Aztán 14. héten véreztem de csak ér pattant el.
Van saját orvosod? Azaz érzésem, hogy nem foglalkoznak veled. Megnézték, hogy a lepény is rendben van? Nincs hematóma a méhben? Ha fáj a hasad is, akkor szedj rá napi 3x2 magneb6-ot. Az segíteni fog. Keresned kellene egy jó orvost, aki foglalkozik is veled.
Kereken 13 hetes kismama vagyok. (Volt egy vetélésem áprilisban.) Pecsételgetés az első hetek körül volt már, de a doki nem írt fel Utrogestant, mert "csak habituális vetélésnél", és hogy ha ilyenkor sokat nem lehet tenni, ha valaminek mennie kell, az megy. Kétszer volt vérzésem, 10+4 és 11+6-nál.
Mindkétszer bementünk az ügyeletre, ahol megvizsgáltak kézzel és UH-gal, semmit nem találtak, magzat rendben.
Az első vérzésnél ismerős javaslatára mégis felírattam Utrogestant, a 11. héttől szedtem.
A nőgyógyászomnál 12+2 (azaz múlt csütörtökön) voltam, elmondtam az Utrót (3x1), azt mondta, 3 napig 2x1, 3 napig 1x1-gyel hagyjam abba. És lehet vérzés. Plusz talált egy ectropiumot (méhszájseb szerű, én is láttam). De nem javasolt rá semmit.
Holnap UH, ha minden rendben, szerinte lassan visszatérhetek a normál életbe. De a baj, hogy pár perc fentlét után fáj a hasam, pecsételgetek, sőt. most pár napja véres-nyákos váladék jön. Nem tudom, Utrogestan elhagyása miatt, vagy egyébként.
Meg hogy keljek fel nyugodtan, ha eddig is az UH rendben volt, de azért a vérzés és fájás nem megnyugtató. Folyton rohangáljak ügyeletre?
Bocs, hosszú lett, de ideges vagyok.
Kész stressz vécére menni.
További ajánlott fórumok:
- Hányinger, fejfájás, szédülés, mell fájdalom lehet a korai terhesség előjele?
- Mitől lehet a terhesség alatt izomlázszerű alhasi fájdalom?
- Szerintetek nagyon korai terhességben jelentkezhet elhúzódó gyenge alhasi fájdalom?Olyan mint mielőtt megjön a mensi?Előre is köszi!
- Terhesség alatti vérzés
- Erős hasi fájdalom normális a terhesség első heteiben?
- Normális e terhesség alatti alhasi és deréktáji fájdalom(görcs)?