Vércukorszintmérő használatában tudna valaki segíteni? (tudásbázis)
szerintem ez utalhat vérnyomás ingadozásra is
De egy jó szemészorvos is látja a cukorproblémát a szemerekben!
inkább, ha az inzulinnál vannak gondok, akkor úgy jelez a szervezet, hogy két-három óránként már ennél valami utánpótlást, főleg édesség, fehér lisztes sütik után, és idegesebb leszel
de pl. én küzdöttem candidával jó tíz évig, vissza-visszatért, elmúlt (volt amikor magától is, ha nem ettem semmiféle édességet) és még ekkor sem küldtek el komplettebb cukorvizsgálatra
Érdekesség: amióta a cukorbeteg étkezése szerint élek, azóta megszüntek az ilyen jellegű panaszok is
sajnos ezt még endokrinológusok, belgyógyászok sem nézetik meg:(((
háziorvosnak pl. nincs is joga IR vizsgálatot kérni
Mindenesetre, ha pl. 13-14 órás nem evés után 3,5-4 körül lenne az éhomi vércukorszinted, és utána megterheled egy 75 g szénhidrátot tartalmazó reggelivel (ajánlom péksüti, kakaó) és másfél-két órával nincs 7-6,5 alatt az érték, akkor lehet gyanakodni inzulinrezisztenciára. Vagyis a túlzott éhezéstől már leesik a vércukor, és a nagy megterhelésre pedig nem reagál már a hasnyálmirigy olyan hatékonyan. De magára az inzulinrezisztenciára csak egy terheléses cukorvizsgálat során derülhet fény, amikor nemcsak a vércukrot, hanem az inzulint is nézik.
Sok ember megnyugszik, hogy jó az éhomi cukra, egy teljes labornál ez az alap amit néznek, és ettől függetlenül a terheléses már lehet rossz, de ha még az is jó, az inzulin már akkor is működhet csökkentett üzemmódban.
Tanulság: évekig küzdöttem súlyfelesleggel. Nem ettem többet mint most, sőt!!! csak egy-két étkezés/nap sűrítve. Most hatszor-hétszer is eszek keveseket, és egészségeseket egy nap, és lefogytam (+mozgással), és jók a cukorértékeim. Az IR-t nem nézik, de mondjuk én már csodát nem várhatok, ezt az étkezést kell tartanom, hogy 10 éven belül ne legyek kettes diabéteszes. És több millióan vagyunk így az országban, csak nem tudunk róla!
Szia!!Én amikor a kislányommal voltam terhes akkor terhességi cukrom volt.Kötelező volt itthon vércukor mérővel mérni!Nekem is Accuchek van.Nekem 3hetente kötelező vérvétel volt,éhgyomorra,reggeli után és tízórai után 1órával.7alatti értékek voltak a jók.Ja és mielőtt ők levették a vért nekünk meg kellett mérni és bizony volt ,hogy én magasabbat mértem vagy ők mértek magasabbat.Nem tudom mitől függ.
Én úgy tudom az éhgyomri 5 alatt jó.
Vannak olyan vércukormérők, amelyek magasabbat mérnek, mint a vénás, és vannak olyanok, amelyek valóban alacsonyabbat! Ezt laboros, háziorvos és dietetikus is megerősítette.
A lényeg, hogy mérj egyet reggeli előtt, ez jó, ha 6 alatt van. És mérj egyet másfél/két óra múlva miután megreggeliztél (hozzáteszem, hogy nem mindegy mit eszel reggelire pl. kalácsot tejjel, lekvárral vagy mogyorókrémmel sokkal több szénhidrátot tartalmaz mint egy teljes kiőrlésű bagett sovány sonkával, zöldségekkel, natúr joghurttal). De ha másfél-két órával az érték 7 alatt lesz (vénából 7,8), akkor a vércukoraddal rendben van minden.
Az inzulinod ettől függetlenül még működhet rosszul:inzulinrezisztencia. De ennek kivizsgálása csak laborban történhet meg.
A laborban vénából vett vér pcivel magasabb éréket mutat.
Az evés utáni 5,7 nagyon jó.
Szia!
Nekem d-cont-om és Accu-chek activam van.Miben kellene segítség?
További ajánlott fórumok:
- Whirlpool mosógépet kaptam és nem tudom értelmezni a használati utasítást. Tudnátok benne segíteni?
- Tudna valaki segíteni inhalátor használatával kapcsolatban?
- Nagyon lassú a facebookom, 1 perc használat után tisztára megkattan! Hasonló problémák valakinek? Tudna-e segíteni valaki?
- Akinek van régebbi típusú GORENJE sütője, a használatával kapcsolatban tudna segíteni?
- Indesit D 61 mosogatógéphez keresek magyar nyelvű használati útmutatót! Tudnátok segíteni nekem?
- SAMSUNG DVD-RV350M-hez keresek magyar nyelvű használati utasítást. Tudna valaki segíteni?