Vastagbéltükrözésre hogyan készültél fel? (tudásbázis)
Pfff, semmi
Estétöl reggelig negyed óránként 2.5dl keserűsós vizet
Azt hittem belehalok hajnaltájt már
8-ra voltam beidézve és 11 kor kerültem sorra :(
3 nappal a vizsgálat előtt már tilos volt bizonyos ételeket enni (héjasokat, mint pl bab, borsó, stb).
Volt egy menetrend, amit odaadtak kinyomtatva. A vizsgálat előtti napon kellett inni a tisztító folyadékot, mellette a sok sok vizet. Reggel kezdtem és még éjjel is fél óránként a wc-n ültem, szinte ott aludtam, illetve nem aludtam. Másnap délután 4-kor volt a vizsgálat. Akkorra már csak víz és némi vér jött belőlem.
Fontos az alapos tisztítás!
Nem nekem kellett, SZTK-ban (is) dolgoztam, a betegeknek azt a tanácsot kellett adni, hogy délután este igyák meg az orvos által felírt hashajtót, onnantól már szilárd ételt nem szabad enni, éjféltől folyadékot sem.
De lehet más hashajtót ír fel a Te orvosod. Egyébként nem kényes téma semmi, ami az egészségünkkel kapcsolatos.
Tudom, kényes téma..
Neked is pár órával a vizsgálat előtt kellett meginni a hashajtót a 3liter vízzel?
További ajánlott fórumok:
- Anyukák, hogy tudtátok feldolgozni lelkileg, hogy megcsászároznak, pedig te nagyon nem arra készültél?
- Akinek volt már vastagbéltükrözése, írja le milyen volt...
- Hogyan reagálnál, ha senki nem köszöntene fel a neved napján, pedig te készültél ünnepi ebéddel?
- Hogyan készültél államvizsgára kisgyerek(ek) mellett?
- Te hogyan készültél a várandósságra?
- Ideiglenes sztómával hogyan regenerálható a vastagbél?