Hogyan készültél államvizsgára kisgyerek(ek) mellett? (beszélgetős fórum)
Az biztos, hogy ahol már gyerekek vannak, a házastárs velünk együtt küzd meg a diplomáért. Nemcsak a gyerekekről való gondoskodás, de a nélkülözött órák és anyagiak is hatással lehetnek a családra. Nagyon sok évfolyamtársamnak ment tönkre a kapcsolata ez alatt a négy év alatt.
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem a személyiségem változott rengeteget az iskola hatására. (persze ez lehet, hogy szaktól függ :))
Lányok!
Minden elismerésem azé,aki gyerek mellett tanul.Írom ezt úgy,hogy nincs gyerekem,heti két napot dolgozom és épp vizsgaidőszakom van.Nagyon megterhelő,így a vége felé teljesen kimerülőben vagyok.Igaz,jók a jegyeim,de rengeteg energiát elvesz!
DE csinálni kell:)
Én is két gyerek mellett államvizsgáztam 1 és 6 évesek voltak.
A férjem sokat segített, a házimunkát gyakorlatilag átvállalta, a szakdogát éjszaka írtam, tanulni pedig felkeltem inkább hajnalban. Nekem akkor jobban fogott az agyam.
A férjem nélkül nem ment volna, ezúton is EZER KÖSZÖNET NEKI ÉRTE! :)
Kedves Clugie és sorstársaik!
Ne csüggedjetek!
Nem lehetetlen, amire vállalkoztok!
Egy volt egyetemi csoporttársam hasonló helyzetben 5-re államvizsgázott!
Nálunk nem én, hanem a férjem fog most diplomázni. Hát nem tudom melyikünknek volt nehezebb. Persze a férjem tanult, látszólag övé a neheze. De nekem se volt könnyű, hiszen az elmúlt négy évben, mikor vizsgaidőszakok voltak, olyan volt, mintha egyedül nevelném a három gyereket. De a legnehezebb az volt, mikor a közésőm (aki nagyon apás), percenként mászott az éppen tanuló apjára, én meg nem tudtam hogy 'megszabadítani'.
Szóval le a kalappal Szoljanka férje előtt is ;-)
Ja és úgy volt, hogy ha a férjem lediplomázik, utána én jövök. De eléggé meginogtam az elmúlt évek hatására. Nem csak a fentiek miatt, hanem belegondoltam, képes lennék-e éjjelente tanulni. És attól tartok nem.
Nap közben meg ritka az olyan, hogy mind a két kicsi egyszerre alszik :-/ Ha meg mégis, örülök ha a házimunkával utolérem magam.
Én tudtam mellett tanulni, eljátszott mellettem, mikor olvastam, meg aludt időnként.
volt valamiféle napirendünk, és volt olyan idő, mikor vele foglalkoztam, volt mikor mindketten a saját dolgunkkal, és olyan mikor aludt, akkor volt a fiam 10-11 hónapos... és sikerült :)
Még sehogy, de hátra van ....
Pontosabban még 5vizsga és a diplomamunka megírása vár rám. Egyenlőre a házikat se tudom megcsinálni a kislányom mellett, mert egész napos figyelmet igényel...