Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hogyan készültél államvizsgára kisgyerek(ek) mellett? fórum

Hogyan készültél államvizsgára kisgyerek(ek) mellett? (beszélgetős fórum)

18. clugie
2010. febr. 18. 17:35
Hihetetlen, de ötösre államvizsgáztam!!! A szakdolgozati védés is ötös lett :)))) Hajrá anyukák!!!
17. clugie
2010. jan. 10. 08:17
Tegnap végre kinyomtattam a tételeket és elkezdtem olvasni. A pici aludt a nagy meg szomszédolt, én meg, hogy végre volt egy pár szabad percem azon gondolkodtam, hogy ablakot kéne pucolni vagy rendet kéne tenni a szekrényekbe... :)))
2010. jan. 8. 22:16
Amikor én tanultam, estis voltam. Kettőig a munkahelyemen voltam, este 8-kor ért véget az utolsó órám... 9-nél hamarabb nem értem haza. Másnap munka. Hetente 2x ment ez így 3 éven keresztül. Ráadásul akkor még nem volt itthon net, könyvtár és fénymásolás volt az egyedüli megoldás a tananyaghoz jutás területén, mert jegyzeteink se voltak. Tényleg kemény volt. Ugyanakkor jó is. Kicsit lehetett másokkal beszélgetni, kikapcsolódni. Jegyzeteket cserélgettünk, tételeket osztottunk fel magunk között, sokat segítettünk egymásnak. És akkor még a lelkiismeret furdalásról nem is szóltam. Ha magyar nyelvű lett volna a szakdogám, abban is segített volna a párom. De sajna nem tudott. Bátran igénybe kell ilyenkor venni szülőket, nagyszülőket, barátnőket, nem kell szégyellni. Nehéz a dolog, de nem reménytelen!
15. clugie
2010. jan. 8. 10:59

Az biztos, hogy ahol már gyerekek vannak, a házastárs velünk együtt küzd meg a diplomáért. Nemcsak a gyerekekről való gondoskodás, de a nélkülözött órák és anyagiak is hatással lehetnek a családra. Nagyon sok évfolyamtársamnak ment tönkre a kapcsolata ez alatt a négy év alatt.

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem a személyiségem változott rengeteget az iskola hatására. (persze ez lehet, hogy szaktól függ :))

2010. jan. 7. 18:21

Lányok!

Minden elismerésem azé,aki gyerek mellett tanul.Írom ezt úgy,hogy nincs gyerekem,heti két napot dolgozom és épp vizsgaidőszakom van.Nagyon megterhelő,így a vége felé teljesen kimerülőben vagyok.Igaz,jók a jegyeim,de rengeteg energiát elvesz!

DE csinálni kell:)

2010. jan. 7. 18:01

Én is két gyerek mellett államvizsgáztam 1 és 6 évesek voltak.

A férjem sokat segített, a házimunkát gyakorlatilag átvállalta, a szakdogát éjszaka írtam, tanulni pedig felkeltem inkább hajnalban. Nekem akkor jobban fogott az agyam.

A férjem nélkül nem ment volna, ezúton is EZER KÖSZÖNET NEKI ÉRTE! :)

2010. jan. 7. 17:48

Kedves Clugie és sorstársaik!

Ne csüggedjetek!

Nem lehetetlen, amire vállalkoztok!

Egy volt egyetemi csoporttársam hasonló helyzetben 5-re államvizsgázott!

11. mandy
2010. jan. 7. 17:43

Nálunk nem én, hanem a férjem fog most diplomázni. Hát nem tudom melyikünknek volt nehezebb. Persze a férjem tanult, látszólag övé a neheze. De nekem se volt könnyű, hiszen az elmúlt négy évben, mikor vizsgaidőszakok voltak, olyan volt, mintha egyedül nevelném a három gyereket. De a legnehezebb az volt, mikor a közésőm (aki nagyon apás), percenként mászott az éppen tanuló apjára, én meg nem tudtam hogy 'megszabadítani'.

Szóval le a kalappal Szoljanka férje előtt is ;-)

Ja és úgy volt, hogy ha a férjem lediplomázik, utána én jövök. De eléggé meginogtam az elmúlt évek hatására. Nem csak a fentiek miatt, hanem belegondoltam, képes lennék-e éjjelente tanulni. És attól tartok nem.

Nap közben meg ritka az olyan, hogy mind a két kicsi egyszerre alszik :-/ Ha meg mégis, örülök ha a házimunkával utolérem magam.

2010. jan. 7. 17:35
Ja, meg főleg este tanultam, amikor már lefeküdtek. Ráadásul munka mellett csináltam az egészet:)))
2010. jan. 7. 17:34
Én főleg este készültem, korán letettem aludni, így még fogott az agyam. No meg hétvégéken, amikor az apuka tudott rá vigyázni.
2010. jan. 7. 17:34
Húúú. Nem volt könnyű. Amikor lehetett, anyósom vigyázott rájuk, főleg,mikor könyvtárba kellett mennem, meg ilyesmi. Egyébként a férjem rengeteget levett a vállamról akkoriban. Játszott velük, sétált nagyokat, ellátta őket, én meg magamra zártam az ajtót és kitiltottam mindenkit a szobából. Ha jól emlékszem, elsős lehetett a nagyobbik fiam, a kicsi meg középsős ovis. Férjem nélkül nem ment volna, az az igazság...
2010. jan. 7. 17:28
Nekem is lenne 20-30 szabad percem naponta amikor már kész vagyok az itthoni dolgokkal és éppen alszik, de ez annyira kevés, hogy inkább bele se kezdek. A szakdogát is hónapokig írtam és főleg éjszaka.
2010. jan. 7. 17:25

Én tudtam mellett tanulni, eljátszott mellettem, mikor olvastam, meg aludt időnként.

volt valamiféle napirendünk, és volt olyan idő, mikor vele foglalkoztam, volt mikor mindketten a saját dolgunkkal, és olyan mikor aludt, akkor volt a fiam 10-11 hónapos... és sikerült :)

5. bige
2010. jan. 7. 17:17
én épp most hisztiztem a nagy gyerekeimnek:)))nem fog már úgy az agyam:(
2010. jan. 7. 17:17
szakdoga megvolt gyerek született államvizsga elmaradt kellett hozzá pár év :)
2010. jan. 7. 17:16

Még sehogy, de hátra van ....

Pontosabban még 5vizsga és a diplomamunka megírása vár rám. Egyenlőre a házikat se tudom megcsinálni a kislányom mellett, mert egész napos figyelmet igényel...

2010. jan. 7. 17:16
Csúsztam egy félévet a szakdogámmal, de nagynehezen elkészült. 1 éves a kissebbik fiam és fogalmam sincs hogyan álljak neki a tanulásnak. Úgy érzem most se erőm se időm... :)
2010. jan. 7. 17:15
Hogyan készültél államvizsgára kisgyerek(ek) mellett?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook