Ideiglenes sztómával hogyan regenerálható a vastagbél? (tudásbázis kérdés)
Szia!
Hasonló dologgal küzdőm, bár nekem időszakos bélgyulladásaim vannak. Még nincs meg az oka miért gyullad a belem, nekem (is) egy szakaszom kitágult, de a gyulladások már máshol is jelentkeznek, épp ez miatt nem értek egyet a gasztrossal. Nálam is felmerült a bél rezekció, de a sebésszel egyhangon pendülünk, szerinte sincs értelme kivenni egyenlőre a kitágult szakaszt,mert a gyulladásaim nem fognak megszünni. Szerinte is autoimmun eredetű.
Én nem vállatam így egyenlőre a műtétet, a sebész is lebeszélt róla,mivel hajlamos vagyok az összenővésekre nekem biztosan állandó stomazsák lenne.
Viszont a kitágult szakaszt a további gyulladások fenyegetik,ami így egyszer kilukadhat.
Sajnos a kitágult bélszakasszal nem lehet mit kezdeni, helyre hozni sem. Az a szakasz már nem tud rendesen működni.
Sziasztok!
Egy számomra nagyon fontos kérdésem lenne most felétek. Nem rég 1 hónapja ideiglenes sztómát helyeztek be. Az orvos teljes vastagbél eltávolítást tervezne, amennyiben a vastagbelem nem regenerálódik legalább a felszálló, a haránt szerintem kérdéses de a leszálló biztos eltávolításra kerül. Eredetileg félre diagnosztizáltak 12 évig és hirschsprung kórom van, de a félre kezelések teljesen kitágították a vastagbelet.
Próbáltam utána nézni és talán az aminosavak, kollagén, vitamin és ásványi anyagok, azok amik segíthetik a bél regenerálódását. Esetleg Ti tudtok még valami hasonlót?
Segítő válaszotokat előre is köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Akinek volt már vastagbéltükrözése, írja le milyen volt...
- Volt már altatás nélküli vastagbél tükrözése valakinek, mennyire fáj, mire számítsak?
- Kinek tükrözték már a vastagbelét?
- Ötletek a tüdőbe inhalálás/porlasztás útján bejuttatható regenerálókról és azok hatásairól ( gyógyszerek, illóolajok és egyéb csodaszerek )
- Vegák, ideiglenesen „húst elhagyók”: fogytatok a hús étrendből történő kiiktatása után? Volt valami áldásos hatása?
- Leszázalékolás ideiglenes sztómával