Vaníliás gyümölcsrizs (sütés nélkül) recept
A Vaníliás gyümölcsrizs (sütés nélkül) hozzávalói:a felső réteghez:
4 dkg főzhető vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1/2 liter tej
a közepére:
50 dkg friss meggy, vagy más gyümölcs, vagy jól lecsepegtetett befőtt
az alsó réteghez:
25 dkg rizs
9 dl tej
10 dkg cukor
1 vaníliarúd
2 lapzselatin
A Vaníliás gyümölcsrizs (sütés nélkül) elkészítési módja:
A rizst mérsékelt tűzön, annyi vízben amennyi éppen ellepi feltesszük főni. Amikor a vizet beitta, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot, a vanília kikapart magjait és a vaníliarudat is, majd kis lángon, néha megkeverve 25-30 perc alatt készre főzzük. Végül hozzákeverjük a kevés vízbe beáztatott, majd kinyomkodott lapzselatint. Amíg a tejberizs fő elkészítjük a vaníliás pudingot, úgy hogy a hozzávalókat összekeverve, nagy lángon, folyamatosan keverve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Vizezett őzgerinc formába töltjük és hagyjuk, hogy megdermedjen. Rátesszük a kimagozott meggyet, majd rákenjük a tejberizst. Kihűtjük. Végül 1-2 órára hűtőszekrénybe téve dermesztjük. Tálcára borítva, tejszínhabbal is kínálhatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. júl. 30. 22:06
A vaníliás gyümölcsrizs (sütés nélkül) elkészítési módja és hozzávalói.