Semifreddo alla straciattela recept
A Semifreddo alla straciattela hozzávalói:10 főre:
400 g tejszín
3 tojás
75 g cukor
1 cs vaníliás cukor
200 g nugátkrém (nutella)
50 g keserű csokoládé
1-2 ek cukrozatlan kakaópor
A Semifreddo alla straciattela elkészítési módja:
A tejszínt kemény habba verjük. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi mixerrel kb. 10 perc alatt habosra keverjük. A tejszínt óvatosan hozzákeverjük. A nugátkrémet felmelegítjük, majd hűlni hagyjuk. A csokoládét apróra vágjuk. Egy 1,5 l űrtartalmú hosszúkás formát háztartási fóliával kibélelünk. A fagylalt (tejszínes) krémet az előkészített formába öntjük. A folyékony nugátkrémet és a kockákra vágott csokoládét elosztjuk a krémre. Egy villa segítségével márványosra keverjük. Fóliával lefedjük, és legalább 8 órára a fagyasztóba tesszük. 10-15 perccel a tálalás előtt a semifreddot kivesszük a hűtőből, kiborítjuk a formából, lehúzzuk a fóliát, kakaóval megszórjuk. Szeletekre vágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. júl. 28. 21:39
A semifreddo alla straciattela elkészítési módja és hozzávalói.