Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Nektarin krémleves recept

Nektarin krémleves recept

A Nektarin krémleves hozzávalói:
2 főre:
30 dkg nektarin
3 dl víz
1 dl tej (1,5%)
1 tojás
1/2 ek fahéj
édesítőszer
150 g natúr zsírszegény joghurt (1,4%,
1 ek citromlé


A Nektarin krémleves elkészítési módja:
A nektarint hámozzuk meg, szeleteljük fel, majd a citromlével, fahéjjal és a nekünk tetsző mennyiségű édesítőszerrel ízesített vízben pároljuk meg. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd öntsük turmixgépbe (akár botmixert is használhatunk), és alaposan turmixoljuk össze. Adjuk hozzá a tejet, a joghurtot és a tojássárgáját, ezt követően keverjük habosra. Öntsük át egy műanyag mélytányérba. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, és habverő vagy botmixer segítségével jól kavarjuk össze a levessel. Rakjuk be a hűtőbe 1-1,5 órára. (Ezalatt az idő alatt a leves meglehetősen krémessé válik, és kellőképpen meghűl.)


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A nektarin krémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook