Nektarin krémleves recept

2 főre:
30 dkg nektarin
3 dl víz
1 dl tej (1,5%)
1 tojás
1/2 ek fahéj
édesítőszer
150 g natúr zsírszegény joghurt (1,4%,
1 ek citromlé
A Nektarin krémleves elkészítési módja:
A nektarint hámozzuk meg, szeleteljük fel, majd a citromlével, fahéjjal és a nekünk tetsző mennyiségű édesítőszerrel ízesített vízben pároljuk meg. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd öntsük turmixgépbe (akár botmixert is használhatunk), és alaposan turmixoljuk össze. Adjuk hozzá a tejet, a joghurtot és a tojássárgáját, ezt követően keverjük habosra. Öntsük át egy műanyag mélytányérba. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, és habverő vagy botmixer segítségével jól kavarjuk össze a levessel. Rakjuk be a hűtőbe 1-1,5 órára. (Ezalatt az idő alatt a leves meglehetősen krémessé válik, és kellőképpen meghűl.)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. júl. 29. 22:06
A nektarin krémleves elkészítési módja és hozzávalói.