Van valami kedvezőbb adózási forma? (tudásbázis)
Igen, én sem vállaltam végül mert nekem sem lett volna elég bevételem.
A munkaügyi hivatal is szokott OKJ-s tanfolyamokat indítani, még fizetnek is valamennyit havonta, plusz térítik a tanfolyamdíjat és utazási ktg-et (ha van).
Így van. De ennyire bizonytalanra nem lehet vàalkozást csinálni, mert csőd.
Akkor munkát kell keresni, elmenni oda, aholvan meló.
És közben tanulni, hogy minél több lábon álljon az ember.
Pl. 2 Okj-s tanfolyam tök ingyenes, estin korhstár nélkül.
Ha egyéni vállalkozó és nincs máshol főállása, akkor a min.bér után még járulékot is kell fizetnie. Nemhogy semmi sem marad, de még rá is fizet.
Inkább a közmunka!
Így van: ezek szoktak lenni, hogy otthoni saját telefonról üzletkötői = a gatyáját kifizeti telefonszámlára, de üzletkötés nulla
Vagy saját gk-val járni a várost, stb. stb. = üzemanyag költség
Vagy biztosítási üzletkötőként, bár náluk van a megkötött szerződés után jutalék is, nem csak az alap összeg, de az a meló is nyögve nyelős, hiszen már mindenkinek van biztosítása, aki anyagilag megengedheti magának...
Nem véletlen, hogy a megbízó, nem akarja az embereket felvenni állandóra, mert tudja, hogy akkor viszont ő bukta a bizniszt.
Ezt így, ilyen feltételek mellett kész öngyilkosság felvállalni.
És nem csak azért, mert ami tisztán megmarad, ha tisztességgel adózol, annyit és annál többet kapsz segélyként, vagy közmunkásként.
Azért sem szabad belemenni, mert ilyen esetben nincs garantálva, hogy minden hónapban kapsz munkát, vagyis az sem biztos, hogy minden hónapban megkapod az ötvenezret...
Egyéb kiadás is van.
30-50.000ft BEVÉTEL mellet nem hiszem, hogy nem veszteséges egy vállalkozás.
Sajna nem hinném, hogy nagyon lejjebb lehet tornázni azokat a kiadásokat. Én is szerettem volna EV lenni, de nem érte volna meg.
A legkedvezőbb a KATA, de ahhoz azért 100-150-et meg kell keresni, hogy megérje.
További ajánlott fórumok:
- Hol tudok kedvezőbben vásárolni márkás, jó minőségű kozmetikumokat?
- Egyéni vállalkozó, vagy Kft, melyik kedvezőbb?
- Takarékpénztáraknál kedvezőbb forinthitelek lehetnek hitelkiváltásra! Tudtok esetleg valami konkrét infót?
- Egyéni vállalkozóként melyik adózási formát kell választanom?
- Lakás csere esetén mik az adózási feltételek?Tudna valaki egíteni?
- Megtalálhatóak valahol az Adózási ismeretek vizsga feladatlapjai?