Egyéni vállalkozóként melyik adózási formát kell választanom? (tudásbázis)
Ha jól gondolom, akkor te a biztosítóval leszel szerződésben, tehát nekik számlázol. Akkor a KATA kizárva.
Ha meg átalányadózó leszel, akkor meg mindenképp kell könyvelő, az elég macerás.
Szerződésed van már?
A KATA hogy merült fel? A biztosítónak/közvetítőcégnek számlázol, nem az ügyfélnek.
Nem arrogancia, de tényleg hívj fel egy könyvelőt, sokba fog kerülni, ha egy rossz tanácsot fogadsz meg.
Sziasztok!
Kérlek,segítsetek nekem!Egyéni vállalkozásomat indítanám,mint biztosításközvetítő,főállásban.A KATA vagy az átalányadózást válasszam?Ha az átalányadózást,akkor kell jelölnöm alanyi adómentességet?A fizetést úgy kapjuk,hogy online számlázóval számlázzuk a biztosítónak.Ez kizárja a KATA-t?Mindenképpen átalányadózónak kell lennem?Illetve ha ezt még tudnátok segíteni,körülbelül melyiknek mi a havi költsége?Bocsánat,utánanéztem,de ez a sok szakleírás nem adja ki nekem a lényeget és ezt most SOSben meg kell csinálnom.Természetesen közben is folyamatosan olvasom a vonatkozó cikkeket,leírásokat.
Köszönöm szépen mindenkinek,aki tud segíteni.
További ajánlott fórumok:
- Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed.
- Gyakori kérdések a 90 napos diétáról
- Hülye kérdések fóruma, csak pihenteknek!!! :- D
- Kérdésre kérdéssel felelünk. Csak egy kérdő mondat!
- Első babájukat váró kismamák kérdései, válaszai, tanácsai
- Tudnátok segíteni adózással kapcsolatos kérdésben?