Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Egyéni vállalkozóként melyik adózási formát kell választanom? fórum

Egyéni vállalkozóként melyik adózási formát kell választanom? (tudásbázis)

okt. 1. 11:24
Ne fizess adot, az a legjobb megoldäs.
szept. 30. 20:29

Ha jól gondolom, akkor te a biztosítóval leszel szerződésben, tehát nekik számlázol. Akkor a KATA kizárva.

Ha meg átalányadózó leszel, akkor meg mindenképp kell könyvelő, az elég macerás.

Szerződésed van már?

6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Sirga)
szept. 30. 12:32
Természetesen,már meg is van,hogy ki lesz az,e-mailben megbeszéltük,csak még személyesen nem találkoztunk.Most kifejezetten az adózási forma miatt kérdeztem,de nagyon szépen köszönöm a segítséget!!! :)
5. Sirga (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 12:13
KATA kizárt. Az átalányadóval jobban jársz, de nem muszáj azt választanod. A költségek leginkább a bevétel nagyságától függnek. Beszélj egy könyvelővel! Amúgy is szükséged lesz rá.
4. Pulcsis (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 11:21
Keress egy könyvelőt, mindenképp szükséged lesz rá, majd ő segít
szept. 30. 11:18

A KATA hogy merült fel? A biztosítónak/közvetítőcégnek számlázol, nem az ügyfélnek.

Nem arrogancia, de tényleg hívj fel egy könyvelőt, sokba fog kerülni, ha egy rossz tanácsot fogadsz meg.

2. Flóra76 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 11:12
Pontosan ezért van adótanácsadó, könyvelő, hogy felkeress egyet és megválaszolja neked a sok-sok kérdésedet.
szept. 30. 10:41

Sziasztok!

Kérlek,segítsetek nekem!Egyéni vállalkozásomat indítanám,mint biztosításközvetítő,főállásban.A KATA vagy az átalányadózást válasszam?Ha az átalányadózást,akkor kell jelölnöm alanyi adómentességet?A fizetést úgy kapjuk,hogy online számlázóval számlázzuk a biztosítónak.Ez kizárja a KATA-t?Mindenképpen átalányadózónak kell lennem?Illetve ha ezt még tudnátok segíteni,körülbelül melyiknek mi a havi költsége?Bocsánat,utánanéztem,de ez a sok szakleírás nem adja ki nekem a lényeget és ezt most SOSben meg kell csinálnom.Természetesen közben is folyamatosan olvasom a vonatkozó cikkeket,leírásokat.

Köszönöm szépen mindenkinek,aki tud segíteni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook