Van valakinek bevált spárgás receptje? (beszélgetés)
nekem a mautner-zsófi féle elkészítés a kedvencem (ez köretnek való):
meghámozás, olívaoljban átforgatni,
alufóliára sütőbe elhelyezni,
még a sütés előtt meglocsolni 1 tk olvasztott vaj és cukor vagy barnacukor keverékével
szépen megsütni,
a végén nagyon apróra vágott minőségi bacont serpenyőben zsírjára olvasztani és evvel a tálaláskor locsolni a csini halmojba rendezett spárgát.
de pirított pármai sonkával vagy parmezánnal is lehet szórni bacon helyett.
Lehet belőle készíteni fasírtot, tehetsz a húslevesbe, rakottan darálthússal mint a karfiol vagy a zöldbab.
Nekünk (Én és Férjem) a rakott vált be a legjobban, amit úgy készítek, hogy megdinsztelem a hagymát kevés olajon. A darált húst egy külön serpenyőben pirosra pirítom, majd miután megpirult hozzáteszem a hagymához, felöntöm vizzel, vegetázom, borsozom, és addig hagyom főni (közben vizet is pótolok ha kell) míg a hagyma teljesen szét nem fől, ezután a levét elfőzöm és leveszem a tűzről. Az előkészített (átdinsztelt spárgát fehér vagy zöld) kivajazott üvegtepsibe teszem, és rá a husi, majd egy sor spárga ismét, ezt pedig nyakonöntöm egy nagy tejfölell, amibe előzőleg egy tojást felütöttem. Ha úgy gondolod tehetsz a tetejére reszeltsajtot is. Isteni! A Férjem imádja pedig előtte rá sem tudott nézni a spárgára, azt sem tudta mi fán terem, de tartott tőle, pedig a lehető legegészségesebb zöldségek egyike. Jó főzést!
Szia!
Édesanyáméknál évekig foglalkoztunk spárgatermesztéssel. Tudok egysmást róla. MIlyen spárgád van, fehér, vagy zöld?
További ajánlott fórumok:
- Valakinek nincs egy jó bevált pizzatészta receptje?
- Jól bevált túrótorta receptje van valakinek? :)
- Van valakinek egy bevált zabpelyhes keksz/süti receptje?
- Bevált paleo mézeskalács receptje van valakinek?
- Van valakinek nagyon jó, bevált Habcsók vagy Négercsók receptje?
- Kipróbált, bevált rétestészta receptje van valakinek?