Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Jól bevált túrótorta receptje van valakinek? :) fórum

Jól bevált túrótorta receptje van valakinek? :) (beszélgetés)


19. Katinkaboszi (válaszként erre: 18. - Grizus)
2015. febr. 13. 20:48
Ez igaz, de sok receptből hiányzik, hogy érdemes egy fél órácskát pihentetni, még sütés előtt.
18. grizus
2015. febr. 12. 23:42
Bár nem torta, de nagyon finom és egyszerű a szórt túrós süti. Lényege, hogy az összetevőket nem keverjük, hanem szórjuk. Külön a sütőporos-cukros-lisztet, arra krumplinyomóval a túrót, aztán megint liszt és leöntjük tojásos tejjel. Mehet bele citromhéj, mazsola, vaníliás cukor. Villával jól elegyengetjük és pirosra sütjük. Nagyon finom és különleges!
17. Katinkaboszi (válaszként erre: 16. - Radica947)
2015. febr. 12. 22:52

Ez ugyan igaz,de ha jól figyeltél, akkor mindennel ízesíthető, azért tette fel.

Vagyis, ha ügyes valaki, csak túrót tesz a krémbe és máris kész a túrótorta :)


Nem szabad a leírt dolgokhoz foggal-körömmel ragaszkodni, rugalmasan kell gondolkozni :D


ez az alapja sütésnek, főzésnek :D

2015. febr. 12. 14:01
Kedves Piroska, a te tortád nem csak sütés nélküli, hanem túró nélküli is!
2015. febr. 9. 22:46

Én csak sütés nélküli túrótortát szoktam csinálni, viszont mindenki szereti.

Én úgy csinálom, hogy kb. 150 g darált kekszet (mondjuk Albert) elkeverek kb. 50 g olvasztott vajjal, valamint teszek bele egy kevés fahéjat, 1 evőkanál barna cukrot vagy egy csomag vaníliás cukrot - ízlés és a készítendő torta íze szerint. Egy csattos torta format kibélelek (kb. 30 cm)sütőpapírral, majd belenyomkodom a masszát. Beteszem a mélyhútőbe kb. 1 órára dermedni.Közben elkészítem a krémet.

Az alap recept szerint 200g krémsajtot kikeverek kb.10 dkg porcukorral és 120 ml tejszínt keményre felverek 1 csomag vaníliás cukkorral, majd laza mozdulatokkal összekeverem ezeket, vigyázva, hogy ne törjem teljesen össze a tejszínhabot. A krémet a keksz alapra simítom és kb.1,5 órára a mélyhűtőbe teszem. Jóideig el van a hűtóben, így, ha jóelőre készítem, tálás előtt kb. 1/2 fél órával kiveszem.

Általában ízesíteni szoktam valamivel a krémet. Ha csokisat csinálok, akkor 5 dkg jó minőségű csokit megolvasztok, majd ha kihült, hozzáadom, 1-2 kanál kakaóporral együtt, a felvert tejszínhabhoz adom, majd a többi ua. Ha a citromosat csinálok, akkor kb. 1 citrom levével, reszelt héjával összekeverek két kanál porcukrot és ezt adom, ilyenkor a krémsajtos keverékhez és aztán keverem el a tejszínnel. De a variációk és ízesítések száma végtelen.

2015. febr. 8. 21:01

Én mindent a következő módon készítek, akinek bejön, mondom:)


Alap egy hagyományos több tojásos piskóta, kerekre, vagy hosszúkásra sütve, attól függ mekkora a tortaforma.

Mostanában lehet szögletest is kapni.


Rá én nem a szokásos habtejszínt verem fel, mert elég nyűgös, hanem 3 zacskó Oetker tejszínport, bele egy express zacskó zselatint, együtt felverni, és utána lehet bármivel, kakaóval, túróval, gesztenyével, amit lereszelünk előtte,

vagy bármi mással készíteni.

Tetejét nem csinálok, egyszerűen csak kidíszítem.

A legfinomabb, legkönnyebb és gyors édesség, amit pár órával előbb is el lehet készíteni, de előtte való este is :)


Van egy borhabtorta recept, vagy apróra vágott gyümölcsökkel készülhet bármilyen ízű is.

Aki egyszer megcsinálja, többé más torta nem érdekli.

13. 12d083b51b (válaszként erre: 11. - Zoella96)
2015. febr. 8. 15:55

Azt írod az elején: ..."még soha nem csináltam".


Valahogy el kell kezdeni, másrészt meglehet, hogy nekem/másnak valami ízlik, tetszik, és hiába is mondjuk neked, hogy azt bátran csinálhatod, ha a végén kiderül, hogy másfajta az ízlésed!!!


Van valami, amit már az elején érdemes megtanulnod:

A puding próbája az evés!


Írhatunk mi itt neked ezer és egy receptet, hogy szerintünk az a tuti, ízlések és pofonok... szóval próbálkozni kell!!!

2015. febr. 8. 15:48
Köszönöm a linkeket. :) Megnézem mindet. :))
11. Zoella96 (válaszként erre: 2. - 12d083b51b)
2015. febr. 8. 15:46
Igen,ezt én is megcsináltam. De honnét tudjam h melyik a jó,mikor mindhez mást írnak? Ezért kértem személyes tapasztalatot,esetleg saját receptet. :)
10. Kilimcs (válaszként erre: 5. - 12d083b51b)
2015. febr. 8. 15:34
ht nálunk nagy favorit... Süti helyett is szokták kérni :) köszi a dícséretet:)
2015. febr. 8. 15:33

itt van jobb képpel:)

[link]

2015. febr. 8. 15:29

Az én kedvencem, sült túrótorta:


[link]

2015. febr. 8. 15:24

[link]


Stahl Judité, nekem bejön.

2015. febr. 8. 15:18
A fantás süti is jó lenne kerek formában. Túrós, dekoratív és finom is. Meg egyszerű.
5. 12d083b51b (válaszként erre: 3. - Kilimcs)
2015. febr. 8. 15:11

Ez is fincsi!

Ezt én is elraktam magamnak! Köszi! :)))

2015. febr. 8. 15:08

ha nem túró, akkor más:


[link]

2015. febr. 8. 15:08

nálunk ez a favorit.


van aki citromhéjat is reszel a krémbe. Én úgy nem szeretem.


[link]

2015. febr. 8. 15:07
2015. febr. 8. 14:48
Persze másfajta sütireceptek is jöhetnek,de elsősorban most a túrótorta érdekel. Hamarosan szeretnék egy barátomnak csinálni egyet a születésnapjára,de még soha nem csináltam.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook