Jól bevált túrótorta receptje van valakinek? :) (beszélgetés)
Ez ugyan igaz,de ha jól figyeltél, akkor mindennel ízesíthető, azért tette fel.
Vagyis, ha ügyes valaki, csak túrót tesz a krémbe és máris kész a túrótorta :)
Nem szabad a leírt dolgokhoz foggal-körömmel ragaszkodni, rugalmasan kell gondolkozni :D
ez az alapja sütésnek, főzésnek :D
Én csak sütés nélküli túrótortát szoktam csinálni, viszont mindenki szereti.
Én úgy csinálom, hogy kb. 150 g darált kekszet (mondjuk Albert) elkeverek kb. 50 g olvasztott vajjal, valamint teszek bele egy kevés fahéjat, 1 evőkanál barna cukrot vagy egy csomag vaníliás cukrot - ízlés és a készítendő torta íze szerint. Egy csattos torta format kibélelek (kb. 30 cm)sütőpapírral, majd belenyomkodom a masszát. Beteszem a mélyhútőbe kb. 1 órára dermedni.Közben elkészítem a krémet.
Az alap recept szerint 200g krémsajtot kikeverek kb.10 dkg porcukorral és 120 ml tejszínt keményre felverek 1 csomag vaníliás cukkorral, majd laza mozdulatokkal összekeverem ezeket, vigyázva, hogy ne törjem teljesen össze a tejszínhabot. A krémet a keksz alapra simítom és kb.1,5 órára a mélyhűtőbe teszem. Jóideig el van a hűtóben, így, ha jóelőre készítem, tálás előtt kb. 1/2 fél órával kiveszem.
Általában ízesíteni szoktam valamivel a krémet. Ha csokisat csinálok, akkor 5 dkg jó minőségű csokit megolvasztok, majd ha kihült, hozzáadom, 1-2 kanál kakaóporral együtt, a felvert tejszínhabhoz adom, majd a többi ua. Ha a citromosat csinálok, akkor kb. 1 citrom levével, reszelt héjával összekeverek két kanál porcukrot és ezt adom, ilyenkor a krémsajtos keverékhez és aztán keverem el a tejszínnel. De a variációk és ízesítések száma végtelen.
Én mindent a következő módon készítek, akinek bejön, mondom:)
Alap egy hagyományos több tojásos piskóta, kerekre, vagy hosszúkásra sütve, attól függ mekkora a tortaforma.
Mostanában lehet szögletest is kapni.
Rá én nem a szokásos habtejszínt verem fel, mert elég nyűgös, hanem 3 zacskó Oetker tejszínport, bele egy express zacskó zselatint, együtt felverni, és utána lehet bármivel, kakaóval, túróval, gesztenyével, amit lereszelünk előtte,
vagy bármi mással készíteni.
Tetejét nem csinálok, egyszerűen csak kidíszítem.
A legfinomabb, legkönnyebb és gyors édesség, amit pár órával előbb is el lehet készíteni, de előtte való este is :)
Van egy borhabtorta recept, vagy apróra vágott gyümölcsökkel készülhet bármilyen ízű is.
Aki egyszer megcsinálja, többé más torta nem érdekli.
Azt írod az elején: ..."még soha nem csináltam".
Valahogy el kell kezdeni, másrészt meglehet, hogy nekem/másnak valami ízlik, tetszik, és hiába is mondjuk neked, hogy azt bátran csinálhatod, ha a végén kiderül, hogy másfajta az ízlésed!!!
Van valami, amit már az elején érdemes megtanulnod:
A puding próbája az evés!
Írhatunk mi itt neked ezer és egy receptet, hogy szerintünk az a tuti, ízlések és pofonok... szóval próbálkozni kell!!!
Ez is fincsi!
Ezt én is elraktam magamnak! Köszi! :)))
További ajánlott fórumok:
- Valakinek nincs egy jó bevált pizzatészta receptje?
- Van valakinek egy bevált zabpelyhes keksz/süti receptje?
- Bevált paleo mézeskalács receptje van valakinek?
- Van valakinek bevált spárgás receptje?
- Van valakinek nagyon jó, bevált Habcsók vagy Négercsók receptje?
- Kipróbált, bevált rétestészta receptje van valakinek?