Kipróbált, bevált rétestészta receptje van valakinek? (tudásbázis kérdés)
Köszi mindenkinek. Manka én mindenképpen nyújtani szeretnék. Ez lenne az majd az első. :D
Majd beszámolok róla. :D
Rétestészta egyszerűen
3 tojás sárgája
2 dl tejföl
pici só
pici cukor
liszt amennyit felvesz
12 ek. olvasztott zsír
6 ek. liszt
1 dl. cukros tej
Rétestészta készítése
3 tojás sárgája, 1 pohár tejföl (2 dl), pici só és cukor, összegyúrjuk annyi lisztel amennyit felvesz és kinyújtjuk. 12 evőkanál olvasztott zsírt 6 evőkanál lisztel összekavarunk, hagyjuk egy kicsit megdermedni és a kinyújtott tésztára kenjük. Feltekerjük, mint a bejglit és 5 részre vágjuk. A zsír dermedése után kinyújtjuk, mint 1 nagyobb könyv.
Töltelék bármi lehet.
A tetejét megkenjük cukros tejjel.
Mielőtt berakjuk a sütőbe a tetejét meg kell szurkálni villával, hogy ne repedjen ki!
Igazi,kézzel kihúzott rétest szeretnél? Olyat nem tudok,csak hamis rétest,ami majdnem ugyanolyan leveles,és sokkal egyszerűbb.
A bolti réteseket sem kézzel húzogatják és azért finom.:)
50dkg liszt, 2 dkg zsír, 1 db tojás, 1 kávéskanálnyi ecet és annyi langyos víz, amennyit a liszt felvesz, hogy középkeménységű tészta legyen belőle.
Jó hólyagosra kidolgozzuk, 4 cipót formálunk és lisztezett ruhára félre tesszük pihenni jó 20 percig a tetejét megkenjük olvasztott zsírral vagy olajjal. Pihenés után ujra megkenjük és el kezdjük nyújtani. 30 éve mindig jó volt. Remélem neked is sikerülni fog! Bátorság!!
Én ugyan csak fiatal koromban sütöttem saját nyújtású rétest, de ha van időd, akkor nézz bele az Ízőrzők c. műsorba, ott igazán gyönyörűséges réteseket készítenek!!
Ha érdekel átküldöm a linket, vagy a főzős naplóm fejlécében is megtalálod (a recepteket és a videótárat is)
További ajánlott fórumok:
- Valakinek nincs egy jó bevált pizzatészta receptje?
- Jól bevált túrótorta receptje van valakinek? :)
- Van valakinek egy bevált zabpelyhes keksz/süti receptje?
- Bevált paleo mézeskalács receptje van valakinek?
- Van valakinek bevált spárgás receptje?
- Van valakinek nagyon jó, bevált Habcsók vagy Négercsók receptje?