Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Betegápolás otthon fórum

Betegápolás otthon (beszélgetés)

tegnap 08:17
Nem könnyű.
23. Regin_a (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 19:30

Még "tornázhat" is ha pszichés gondja van, az orvos kiállitja a javaslatot valamelyik kategóriába

'Napi 1-2 órás gondozás csomag

Elsősorban azon idősek számára, akik számára az idősgondozás keretében a fürdetés, beszélgetés, tisztába tétel és maximum egy kis bevásárlás elegendő.

"Az 1-2 órás gondozási csomag kizárólag havi min. 20 nap megrendelése esetén érvényes, és a pontos feladatmeghatározást követően várhatóan 40. -50.000Ft/20 nap-tól - Hétvégi, és ünnepnapokra egyedi megállapodással."

tegnapelőtt 17:03
Mi is itthon gondoztuk édesanyámat. Őt is decubitusszal adták haza sajnos :( Neki már a húsa is ki látszott bocsi. szóval csúnya seb volt. Családsegítősök jártak ki kötözni a sebét. Egyébként mi mosdattuk,pelenkáztuk. Enni meg ülni szerencsére még tudott. A decub matrac se sokat segített. Egyre nehezebb volt szegényt pelenkázni stb. Kórházba került és pár nap múlva meghalt :( De ha nem hal meg,akkor sem tudtuk volna már haza hozni. Intézni kezdünk neki krónikus elfekvő osztályt. 62 lett volna 2 hét múlva. áttétes daganat vitte el :( A legjobbakat,kitartást kívánok! Anyudnak jobbulást!
tegnapelőtt 16:24

Felkevésre csak a Dermatico, tapasztalatból írom!! Na persze, ha nem csontig hatol, mert azért annak is van pár stádiuma...

Passzív beteggel nehéz, ha hozzátartozó vagy, akkor főleg. Esetleg mentálisan is gondozni, szakemberrel. A hozzátartozókkal szemben mindig sokkal többet engednek meg maguknak (nem rosszból írom!) sokkal elesettebbnek tudják elő adni az állapotukat, mivel rád nagyon erős érzelmi hatást gyakorol ezzel, és bizony ugrasz rögtön. Gondozás, ezen belül "túl gondozás", olvass utána ezeknek :) Bokor Nándor - általános ápolás és gondozástan (elmélet és gyakorlat) könyvet nem árt forgatni, sokat segít!

Kitartást <3

20. Boch
tegnapelőtt 16:23
Nem egy könnyü feladat, szerintem...
19. teletabby (válaszként erre: 18. - Teletabby)
tegnapelőtt 15:55
ápolsz, valamennyi jövedelem.
tegnapelőtt 15:54

Nem egyszerű! Mérlegelj. Attól ha intézményt választassz, nem vagy rossz! Naponta mehetsz látogatni, szeretgetni! Tudod hogy biztonságban, felügyelet alatt van.

Ha intézményt választasz. Ha otthon

17. asztanaviszta (válaszként erre: 14. - Globus)
tegnapelőtt 13:17

Inkább havi 20 ezer az.

Barátunknak másfél éve volt rá szüksége. Ennyi volt a bérleti díj - az ágy különben szuper volt. Plusz 20 ezer összesen a kiszállítás, összeszerelés majd a visszaszállítás.

16. teletabby (válaszként erre: 13. - Enissa)
tegnapelőtt 10:49
Lehet
15. Enissa (válaszként erre: 13. - Enissa)
tegnapelőtt 10:43
Most néztem 4 órában lehet.
14. globus (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 10:41
Betegágyat lehet bérelni, keress rá. Házhoz viszik, havi 3-4 ezerért nem éri meg a hátad tönkretenni. Adnak matracot is.
13. Enissa (válaszként erre: 11. - Teletabby)
tegnapelőtt 10:40
Lehet változott, de ápolási mellett nem lehetett dolgozni.
12. teletabby (válaszként erre: 11. - Teletabby)
tegnapelőtt 09:59
Ha megakadsz írj rám
11. teletabby (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 09:58
Minden településen van házi gondozói ellátás. Van ahol több közül választhatsz! Az önkormányzati nyugdíj alapján számol, az egyéb - nézz utána! Talán olcsóbb ! Ha az állapot miatt jogosult vagy ápolásira mellette dolgozhatott x órát
10. liliom10 (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 09:52
Felfekvésre jó a Lukács- féle kék krém ! Olvass utána ! Meg lehet rendelni, pár nap alatt hozza a futár.
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Teletabby)
tegnapelőtt 09:49

Igazából nekem a napi 1-2 óra is elég amíg én nem vagyok otthon, csak hogy ránézzen valaki, meg segítsen a tisztálkodásnál.

Az ápolási díjat megpróbálom, habár nem tudom mivel indokolhatná az orvos, hisz egészségügyi értelemben nincs olyan diagnózisa ami miatt mozgásképtelen lenne.

8. teletabby (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 09:45
Megbeszéled a gondozóval, és adsz kulcsot. De! Tudnod kell, max 4 öra amit vállalni tudnak- ezt a szolgáltatóval tudod egyeztetni, mire terjed ki a gondoskodás,ápolás. Hétvége nincs benne. Alternatíva: egyenes ági hozzátartozó ápolási díjra jogosult- feltételek mellett . Vagy ápolási osztály, ideiglenesen krónikus osztály, idős otthon. ...esetleg eltartási szerződés felügyelet mellett, és vagy napi díjas fizetős ellátás akár számlás vagy " fekete"
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Libikóka)
tegnapelőtt 09:43

Sajnos már felfekvéssel hoztuk haza a kórházból...ezt inkább nem kommentálom.

Felülni "muszáj" mert nem fogom etetni, ha egyszer képes ülve szépen enni.

6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Globus)
tegnapelőtt 09:41

Nehé...erre a kórházi ápolók is felhívták a figyelmemet, ámbár nekem úgy tűnik, a kórházban aktívabb, vagy úgy modnjam elevenebb volt, feltételezem mert nagyon haza akart jutni. Most itthon meg ellazult mert tudja hogy minden szavára ugrok. Ne értsétek félre, nem rosszindulatból mondom, de ez a passzivitás kihoz a sodromból, amikor látja hogy szenvedek és nem segít.

Segédeszközök tekintetében igazából az ágy a legnagyobb probléma. Most egy sima ágyon fekszik, memóriahabos matraccal, ami még jobban nehezíti az amúgy is nehézkes mozgását az ágyban. Tudom, hogy szükség lenne egyrészt egy magasabb ágyra, aminek van korlátja és kétoldalról megközelíthető, plusz stabilabb fekvőfelület és decubit matraccal ellátni. Anyagilag sajnos nem tudok vásárolni ilyet. Szociális intézményeknél érdeklődjek esetleg?

Köszönöm!

5. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 09:40

Első körben azt mondanám,,nézz utána van e lakóhelyeden ,,házi betegápolási szolgálat.

Ha van,,kimennek segítenek ,,megmutatják a dolgokat,Pl. hogy mozgathatod ágyban pelenkázás ,mosdatás stb.Nagyon kell figyelni nehogy felfekvése legyen,,mert azt nem könnyű kezelni.

Szóval az hogy kimozdítsd,fontos,üljön fel,ültesd ki fotelba,,találékonynak kell lenni hogy kimozdítsd,,az ügyesség megjön.Kitartást ,sok erőt.Anyudnak jobbulást.

tegnapelőtt 09:37
A szociális gondozó nálunk ugyanúgy 7-15 óráig dolgozik, ahogyan én is. Ebben az esetben hogy szokták megoldani a bejárást? Valakinek be kell engednie a lakásba...
3. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 09:37

Ha ő passzív, sajnos nehéz dolgod lesz. Nagyban befolyásolja az ápolást a beteg hozzáállása is. Érdeklődj háziorvosnál, vannak segítő szolgáltatások. Esetleg kaphatsz tőlük kölcsön gyógyászati segédeszközöket.

Ami fontos lehet: mindig csak a mai nap megoldásán gondolkodj. Ne arra, hogy mi lesz holnap, jövő héten, akármikor.

Sok erőt, türelmet, kitartást kívánok!

tegnapelőtt 09:35
Igénybe lehet venni szociális gondozót egy ilyen beteg mellé. Beszélj a házi orvossal, aki kiállít egy papírt a beteg állapotáról, amivel az önkormányzathoz kell menni.
tegnapelőtt 09:25

Belecsöppentem abba a helyzetbe, hogy az édesanyám többszöri és több hetes kórházi kezelés (és olykor annak hiánya) miatt szinte mozgásképtelen lett. Az állandó fekvéstől az izmai leépültek, és most állandó ágybafekvő, teljeskörű ápolást igényel. Nekem ez teljesen ismeretlen terület, semmit nem tudok az idős betegek ápolásáról. Aki volt ilyen helyzetben, vagy akár szakavatott a témában, ellátna néhány jó tanáccsal, mire figyeljek, hogyan tudom megkönnyíteni a helyzetet akár az ő, akár a saját részemre?

A kórházi kezelés alatt több liter folyadékot távolítottak el a mellkasából, emellett szív- és veseelégtelenséggel, magas vérnyomással küzd. Az ápolásban nem együttműködő, nem is próbálkozik mozgással, pedig nincs szervi oka erre, hacsak az izmok fekvés miatti leépülése nem számít annak. Van amit meg tudna csinálni, de nem akarja, nincs kedve. Sajnos egyedül vagyok a feladattal, munkahely és család mellett, minden jótanácsot szivesen meghallgatok.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook