Van olyan, hogy a teszt már nem mutatja ki a terhességet, mert annyira lecsökken a Hcg hormon és ha igen, mikortól? (tudásbázis)
Mennyi idős terhes lehetnél? Az elején kb. 5-6 hétig, nehogy tapintással de Uh-al is nehezen mutatható ki.
Köszi, hogy írtál!:))
Én úgy tudom, kb 13 hétig mutatja k a teszt. Legalábbis, mikor egyszer kalkuláltam neten gy kalkulátorral, kb a 13. hétig jelezte, hogy pozitív lesz a terhességi tesztem.
De lehet, hogy hülye volt a teszt.
A hcg szint bizonyos ideig (nem tudom pontosan, hány hónap) emelkedik, majd elkezd csökkenni. De mire csökkenne,már eléggé szemmel látható maga a terhesség.
Viszont korai terhességnél is még nagyon alacsony lehet a hsg hormon szintje, ezért érdemes reggeli első vizeletből csinálni (még ha a teszt nem is feltétlen javasolja ezt).
Ha megfogan egy baba, a megtermékenyülés napjától számítva minden nap megduplázódik a HCG. Ezért fordulhat elő, hogy tegnap még negatív a teszt, ma meg már pozitív. Mert ma éri el azt a szintet, amit a teszt érzékel.
Ha a terhesség elhal, a HCG szintje nem emelkedik tovább, és 1-2 nap alatt kiürül a szervezetből, és olyan alacsony szinten lesz, hogy már a teszt negatív eredményt mutat.
Sajnos próbáltam és a doki így magyarázta.
További ajánlott fórumok:
- Elvileg mikortól lehet valakinek terhességi tünete? Pontosabban hányadik naptól?
- Vetélés után meddig mutatja ki a HCG-t a terhességi teszt?
- Clearblue digitális terhességi teszt, ami megmutatja hány hetes vagy. Mi a véleményetek róla?
- A terhességet mind a 9 hónap alatt kimutatja a teszt?
- Terhesség jelei mikortól kezdődnek?
- Mikortól látható a terhesség uh-n?