Vetélés után meddig mutatja ki a HCG-t a terhességi teszt? (beszélgetés)
Hát ahogy néztem a hcg értéke a 4. hétnek felel meg. Ugye augusztus 25.-en volt a beültetés, de bevallom fogalmam sincs lombiknàl hogy számolják a heteket, mert hát nyilván az az időszak át van ugorva, mikor a petesejt meg a spermium természetes úton találkozik, osztódik.
De ma reggel már sokkal halványabb volt első vizeletből a teszt, úgyhogy nagyon remélem, hogy a vérből vett HCG érték is szépen csökkenni fog (ezt kedd szerda környékén tudom még) és nem lesz végül méhen kívüli.
Akkor most kb. a 6. terhességi héten vagy elvileg?
Írsz majd, hogy hogyan alakul?
Szorítok, hogy a helyzethez képest a legjobban legyél.
Jav: terhességi hétnek
Jav: talán
Oh, köszönöm. Hát igen, még ma is nagyon erős a teszt, kíváncsi leszek jövő héten az ultrahangon mit mondanak. Ma is émelygek, de azt is hallottam, hogy ezek a terhes tünetek sem szűnnek meg azonnal. Amúgy vérből HCG szintet nem néznek ahová én járok, pedig nem lenne rossz.
Köszönöm a válaszod!
Tök változó, 1 hónap is lehet, bár ez inkább 7-8 hetes terhességnél ahol 1-2 százezres HCG nem fog kiürülni egyik napról a másikra.
De ìgy se tesztelj 1-2 hétig szerintem, nem ürül olyan gyorsan.
Nagyon sajnálom!
Bakker, nem a meddőségit írtam, hanem szülészeten az éjjel-nappali ügyeletet!
De azt csinálsz, amit akarsz.
Szóval a kérdés alapból sem az volt, hogy vajon elvetéltem-e vagy sem, úgyhogy köszi a válaszokat, de nem nagyon tudok velük mit kezdeni.
Szép napot neked!
Hétvégén nincs rendelés a meddőségibe. Kettő embriót kaptam vissza ,és elvileg már petezsàkot kellett volna látni csütörtökön, de nekem csak a méhnyalkahàrtya vastagságát nézték.
Mint a fél kisujjam akkora darabok jönnek ki belőlem. Ha ennek ellenére megmarad a terhesség, az csoda lenne. Sem a progeszteron kúpot nem tudom nyilván így használni, sem a vérhigító injekciót nem lehet így beadnom,szóval ennyi volt ez a dolog.
Nekem is pont ilyen volt a vérzés.
UH-n nem a babát látják, hanem esetleg a vérzés helyét.
Hány embriót kaptál vissza? Az is lehet, hogy egyik félig megtapadt, de most sajnos elmegy.
Hát én azért azt kétlem, hogy ilyen erős vérzéssel, és ilyen görcsökkel ez nem vetélés lenne úgy, hogy alapból csomó alapproblémàm van, ami miatt lombikos lettem és hát olvastam, hogy a hcg fokozatosan ürül a szervezetből nyilván, szóval ilyen korai vetélésnél (25.-én volt a beültetés) nem hinném, hogy a kórházban bármit látnának.
És amúgyis menni kell jövő héten a meddőségibe és ott megnéznek ha vérzek ha nem, szóval feleslegesen nem megyek kórházba ezzel.
Amúgy nem undorítóskodni akarok, látom a betéten is a méhnyàlkahàrtya darabokat meg érzem, hogy úgy görcsölök mint egy erős menzesznél, szóval ezek szerintem egyértelműen a vetélés jelei. Ha csak sima vérezgetés lenne, nyilván én is fontolóra venném a kórházat, de már ilyen vérzésnél elfogadtam, hogy ez csak vetélés lehet.
Én is így, ilyenkor véreztem lombik után, görcsölve, pozitív teszttel. Nekem valószínűleg egy méhszáj polip okozhatta, bár ki tudja… A 20. héten szedték le. Igen, a 20. héten. Már 4,5 éves a kisfiam.
Én bemennék a szülészeti ügyeletre!
Nagyon úgy tűnik, hogy a lombikos beültetés nem sikerült. Erős pozitívat teszteltem már egész múlt hét második felében és a meddőségiben most csütörtökön is pozitív lett vizeletből a teszt, de barnàzni kezdtem, tegnap pedig elkezdtem vérezni. Ma még jobban vérzek, de a teszt még mindig erős pozitívat mutat és a terhes tünetek is megvannak.
Mikorra várható, hogy ürülni kezd a HCG és már nem mutatja úgy a teszt? Ma vagyok a 34.ciklusnapon, àltalaàban ilyenkor szokott alapból normál esetben megjönni is. Már nem remenykedek,hogy mégis terhes lehetek,mert ilyen vérzésnél kizárnàm annyira erős (még ha még van a menzeszem sem szoktam ennyire nagyon menstruálni).
Köszi, ha valaki tud valami okosat mondani.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek 2 vetélés után és 3 egészséges gyerek mellett normális dolog-e baba után vágyni? Lehet -e segíteni a terhesség megtartását?
- Egy méhen kívüli terhesség, 3 vetélés, 2 biokémiai terhesség után... soha nem adom fel!
- Egy vetélés után a következő terhesség veszélyeztetett lesz?
- Kb. 8 hetes terhességnél egészen sötét színű folyás, némi nyákkal, ehhez társul derék és hasfájás lehet vetélés jele?
- Egy méhen kívüli terhesség, 3 vetélés, 2 biokémiai terhesség után... nem adtam fel, és...
- Vetélés után még meddig lehet pozitív a terhességi teszt?