Van olyan, aki meg tudta bocsájtani a megcsalást? (beszélgetés)
Az igaz, hogy nem vagyunk a te "mokaszinodban" és könnyen beszélünk - (egyébként nem, mert mi itt a témával kapcsolatos érzéseinket írjuk meg), de nekem az az érzésem, hogy mentségeket keresel a párod számára, hogy nem is olyan rossz és imád téged. Akit szeretünk, annak nem okozunk ekkora mértékű tudatos fájdalmat! Ne mondd, hogy valaki puskacsővel állt a fejénél, hogy márpedig félre kell lépjen...
Az a tapasztalat egyébként, hogy vannak olyan mártír emberek, mint te, akik mindent feláldoznak...merthogy hátha megváltozik, s így tovább.... hát, te tudod, vagy nem. Az idő majd eldönti, csak tudod, az idő telik is és lehet, hogy későn döbbensz majd rá, hogy lehetett volna másképp is, mással, aki megérdemel téged.
Az előzmények tekintetében szerintem te valamilyen szinten "normális" dolognak tartod, hogy a gyerek miatt megbocsáss csalfa párodnak.
Saját vélemény: a gyermekre hivatkozva sok mindent el lehet érni, azt is, hogy a megcsalt fél homokba dugja a fejét és szemet hunyjon. A csalfa nem biztos, hogy újra megteszi, de a lényeg azon van, hogy megtette. Vagyis nem szeretett eléggé. Sajnos ez az igazság. Ha szeretünk valakit, nem csaljuk meg.
Ezek után te még elhiszed neki, hogy szeret? Ez most csak egy kérdés. Ráadásul te még tudod szeretni? Tudsz vele egy ágyban aludni? Hozzáérni? Szeretkezni? Amikor már nincs bizalmad benne...
Szóval szerintem csak a gyerek miatt nem kell minden békát lenyelni, főleg ezt nem, mert a gyermekednek egy boldog, kiegyensúlyozott anyára van szüksége, nem pedig egy megnyuhászkodó, boldogtalan anyukára, amit hiába is tagadsz, ott lesz a metakommunikációdban.
Nem a csalfa párodat védem, amikor megkérdezem: Mi előnyöd származik neked abból, hogy még mindig vele vagy annak ellenére, hogy rendszeresen megcsalt???
Mert mártírok nincsenek a szó szoros értelmében.
Ha a bizalomnak vége, a szeretet sem igazi már. Szóval, valójában mi tart még mellette? - csak kíváncsiságból kérdem.
Ezek a szerelemre lobbanások az első 4 évvel ezelőtt volt de amikor kiderült a telefonálgatás
megszakadt ,és nem rég Addig nem volt semmi.
Nekem több mint 24 év házasság után lett szerelmes a férjem mint kitudódott
Ez még rosszabb mintha szex lenne.a családját választotta.de nem tudom mit hoz a jövő
Én költözni akartam de végül még adjunk egy esélyt a kapcsolatnak ha nem megy még mindíg el lehet válni
A kapcsolatot megszakította vele de nem tudom hogy ez elég lesz-e?majd az idő megoldja
Nem tartom jó ötletnek a nő férjének a felhívását.
Velem ugyanis ez történt. Felhívta a megcsalt feleség a férjemet. A férjem nem volt vevő a hisztire...
Inkább ne alázd meg magad azzal a látszattal, hogy most fölé kerekedsz a másik nőnek, így ugyanis nem tudsz. A másik pálya számodra ismeretlen, és ennek megfelelően fognak ott megítélni. Kívülállóként, aki bekiabált a pálya széléről.
Meg gyanakvásban is...Hallok ilyan bölcsességeket, hogy állandóan résen kell lenni. Na megette a fene az egészet, hogy folyamatosan játszmázzak, meg ellenőrizgessek.
Tudom, hogy túl naív vagyok, de milyen jó is úgy élni, hogy ha már úgyis egy csomó feszültség van minden téren, munka, adók, számlák, betegségek stb...legalább otthon amikor a párodhoz bújsz, akkor tudod hogy ez az ember az, akivel együtt és biztosan és életünk végéig.
Biztosan marad tuske de meg en is hibazhatok az evek multaval es neki is lehetnek majd tuskek velem szemben.........azert en magamert sem teszem tuzbe a kezem h par ev mulva nem nekem megy majd el az eszem ha valaki megkornyekez!Nem valoszinu de soha nem mondom h soha, egyenlore a csaladomat ossze szeretnem tartani es veszekedesmentesen elni, ami eddig sikerult, nem vagyok az a hisztis fajta, ha bajom van igyekszem atbeszelni de nem szokasom ugyanazon lovagolni nap mint nap, igy a paromnak sem kell attol tartania h emlegetni fogom a hibajat minden nap.Atbeszeltuk es most minden attol fugg h nekem ido mulasaval milyen erzeseim lesznek, most meg van duh, csalodottsag, harag stb bennem de gondolom ez enyhulni fog, o meg latom igyekszik ez nekem sokat szamit.
Nem azt mondom h egy jo asszony epp mindent megbocsajt de ha nem en akkor ki tartsa egyben a csaladot, ha a ferfitol fugg akkor regen rossz.
Azt neked kell tudni, hogy miről is van voltaképpen szó, hogy mennyire törekszik a párod rendbehozni. Nem lesz egyszerű. Szerintem már sosem fogsz igazán bízni benne, ez mindig egy tüske lesz. Neki nagyon meg kell most feszülnie, semmilyen félreérhető szituba nem keveredhet.
De lehet másképp is gondolkodni, hogy nem olyan nagy ügy. Persze az ember nem tudja a gondolkodásmódját pikk-pakk megváltoztatni. Számomra a hűség az alap. De látom, hogy vannak akik nem így gondolkodnak. És ott a swinger életmód ami megint egy nagyon érdekes dolog. Én bele nem tudnék ilyenbe menni, másnak meg meg sem kottyan. Én úgy gondolom, ott nincs igazi szeretet, közben meg volt itt egy fórum a nyitott házasságról, és ott határozottan állították, hogy de igenis szeretik egymást.
Igen mar eszembe jutott ez is mert nem csak e teren vannak csaladbol hozott dolgok ennel sulyosabb dolog is van amit jo lenne feldolgozni elobb utobb.
Tul sok olyan dolog ismetlodik meg az eletemben mint ami anyukammal is megtortent.
Talán egy megcsalásban nem is az a legrosszabb számomra, hogy szexuális kapcsolatba lép mással, bár már a gondolattól is kiborulok. Hanem az hogy elárulnak. Nekem ez fájna a legjobban.
Emiatt sem mindegy, hogy mit értünk megcsalás alatt, egy kósza félrelépést...bár már ennél is rezeg a léc nálam. Vagy a folyamatos szeretőt, mert itt már tényleg a pofátlanság netovábbjáról van szó. Hogy ennyire megvezet, becsap napról-napra. Na az ilyet még mostani életfelfogásommal nem tudnám megbocsátani. Persze ki tudja mit hoz a jövő.
utoirat,
menj el, vesziteni nem fogsz semmit, viszont lesz egy csomo elmenyed!: )
erdekes a csaladokban futo minta.
ezt nyilvan tanuljak egymastol a generaciok.
a pasi tudattalanul tanulja az apjatol, a lany meg az anyjatol veszi a megcsalt asszony erzeseit, aztan utana hajlamos olyan part valasztani, akivel ez aktivalodik.
Csaladallitason ilyenekkel dolgoznak.
ha van merszed, menj el egy ilyenre.
Mondjuk bennem erősebb lenne ez az érzés (a mikor történik meg megint) mint a "megakarokbocsátani és sohatöbbéilyennemlesz". Sajnos :(
Bár megbocsátóbb és hiszékenyebb lennék - de nem vagyok.
Hát ha a félrelépésén kívül minden jól működik a kapcsolatotokban, akkor el tudom képzelni, hogy dolgozzatok érte. Egy, ezen kívül erős és jól működő házasság (főleg ahol gyerkőc is van) megérdemelhet még egy esélyt, ha Te képes vagy túllépni a történteken.
Őszintén remélem hogy rendeződnek a dolgaitok, és egy életre elfelejtitek ami történt.