Váltanál munkahelyet, ha a béred havi szinten 15-20 ezer Ft-tal több lenne? (beszélgetés)
csak a pénzért nem.
figyelembe venném, hogy - mennyivel több munka -jobban tetszene-e, szívesebben csinálnám-e - mennyire megbízható a cég, illetve mik a jövőbeli kilátások - utazásban hogy jövök ki.
Attól függ, hogy ez a pénz a nettód hány százaléka. Ha 5%, akkor nem érdemes gondolkodni, ha viszont 25%-a, akkor érdemes rajta elgondolkodnod.
Valamint a munkaterhelést is érdemes összehasonlítani, plusz órabérre kiszámolni.
De ha kisgyerekes anya lennék, és csak annyival nyújtana többet, hogy rendes időm jut a gyerekre, akkor szó nélkül váltanék.
Valamint akkor is, ha előrelépést jelentene kapcsolatok terén vagy a karrierben.
Együttérzésem. Engem azért érintett nagyon rosszul, mert a több mint 30 éves pályafutásom alatt még nem volt ilyen.
Persze ez is multi, de azt hittem, ott is emberek dolgoznak. És már 10 éve vagyok ott, csak nem tudtam,hogy ilyen görények - most kezdenek kiderülni a dolgok.
Nagyon rosszul esik.
Ha egyébként jól érzem ott magam (emberileg, szakmailag), akkor ennyiért nem váltanék.
(volt már szar helyem multinál, csúcs fizut hagytam ott:( Szóval nem minden...
Jelengleg igen, gond nélkül. Ugyanis a napokban derült ki, hogy a tetű kolléganők már régóta mindenféle hazugságot pletykálnak a hátam mögött.
Annyi gerinc egyikben sem volt, hogy szemtől szembe bármit is mondjon vagy kérdezzen. De azért szembe jópofiztak velem.
Úgyhogy most éppen a hátam közepére kívánom az egész szemét kétszínű bandát!
Ez függ a megközelíthetőségtől, kell-e utazni, mert ha igen, akkor a bérletek ára elviszi a pluszt. Attól is függ, hogy mennyire lesz stabil a következő hely. A végzettséghez képest milyen lenne a munka? Munkaidő beosztása mennyire felelne meg?
Szóval az, hogy mi mennyiért éri meg, igen relatív.
Én váltottam úgy munkahelyet, hogy a fizetés ugyanannyi volt, de városon belül közelebb volt a lakásunkhoz és nekem így jobb volt.
Az sem mindegy, hogy személyes találkozáskor mennyire befogadó az új hely. Mert 15-20 ezer nem minden. (kérdés, hogy akinek a helyére megy valaki, miért ment el?)
Tájékozódni kell, a bér nem minden.
Ha szeretem a jelenlegi munkahelyemet, akkor nem.
Bár igaz...adódhat olyan helyzet, amikor a pénz jobban dominál, mint az érzelmek.
Ha ez Budapesten van, akkor nem váltanék, ott magasabb az életszínvonal, többe kerül az élet.
Ha vidéken, Tiszántúlon, akkor meggondolandó.
További ajánlott fórumok:
- Mitől függ, hogy hecceli egymást egy férfi meg egy nő a munkahelyen?
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Hogyan tarthatnám titokban, hogy ne kerüljön a munkahelyembe?
- Örülnétek, ha a munkahelyetekre egy csokor rózsát küldene nektek valaki?
- Más munkahely is ilyen lehúzós mint a CBA?
- Dolgozhatok-e 4 órában egy másik munkahelyen bejelentve, ha a jelenlegi helyen 8 órás vagyok, szintén bejelentve?