Valószínűleg tápszeres pótlásra lesz szükség... :( Mi a menete az anyatej + tápszer adásának? (tudásbázis)
Na ez így azért jó. Én is azt mondom, ha van tej, tudsz fejni, akkor inkább az. Kis pákosztos a Lelkem! :-)
A súlya meg nagyon szép. :-)
Helló Lányok!
Nos, tegnap ügyesen fejtem minden szopi után, este utolsó előtti (azaz fürdés előtti) kajálásként azt kapta meg a drága.
Sikerült 80milit összegyűjteni -ebből 40-et hajnalban, akkor mindíg "sokat" tudok fejni.
Az utolsó szopi pedig cicin bealvós, altatós.
Délutánonként szinte óránként, 2 óránként enne/eszik, szerintem ezért nincs munició estére, illetve kevés.
Olvastam, h az esti tej zsírdúsabb, ezért kevés is elég belőle...Andrist a mennyiség érdekli, nem pedig a minőség :)
Egyébként tegnap voltunk a dokinál, felírta a tápit, a biztonság kedvéért. De megbeszéltük, h amíg van lefejt tej, addig természetesen azt adom neki.
Le is mértük, 4800-ról felment a súlya 5100-ra, 6 nap alatt.
Amúgy annyira tudtam, h ilyen lesz! :)
Minden ultrahangon volt valami a szájában, hol a keze, hol a köldökzsinórt, hol a magzatvizet kóstolgatta. :D
Nagyon szépen köszönöm a tanácsaitokat, hozzászólásaitokat!!!
Iszonyatosan éber és minden érdekli. 18-án lesz 5 hós és felült, 2 napja meg felállt az ágyában. Iszonyatosan érdekli minden és mindent akar csinálni.
Fórumindító: vannak események? Mi történt?
Ez számomra újdonság. :-) Nagyon tudott aludni a Lányom, komolyan szerintem elvihettük volna egy discoba is, ott sem kelt volna fel.
Akkor nagyon kis éber babátok van.
Párom sem kiabál, hanem szimplán beszél, de már ha azt meghallja a lányom hogy veszi a levegőt, attól lefordul :)
Amúgy nem minden baba. Az enyém már az első héten fent volt 1-1 órákat és nem úgy aludt :D Speciel most 5 hósan kifejezetten alvás problémáink vannak. Meg jó gyakran, amikor felébred, kéri a cicit, értelem szerűen nem alszik vissza :D Nem aludt vissza. Van amikor már olyan fáradt hogy azért nem tud aludni, így evés után bőgés lesz. No meg sok gyerek bőgéssel vagy egyéb hanghatásokkal altatja magát
Egyébként nem vagyok szoptatás ellenes, nehogy azt higyjétek. Ha elfogadja sokszor a cicit, akkor próbáld egy pár napig sokszor szoptatni. De én azt olvastam, hogy ha így van, akkor pár nap alatt beáll a hozam.
Nálunk az volt, hogy 3 óránként is nehezen tudtam rávenni, hogy egyen. Egy óra múlva konkrétan elfordult tőlem. Arról nem is beszélve, hogy úgy tudott aludni, hogy nem lehetett felébreszteni. Néha gondolkoztam is rajta, hogy lehet, fényből táplálkozik. :-)
Én az első adag tápszert úgy adtam neki, hogy végig bőgtem. De nem bírtam ki, hogy éhes maradjon.
Mert akkor jelen esetben nem az van, amit írnak, hogy kevesebb, de zsírosabb, hanem akkor kevés.
Láttam én már ilyet itt a Hoxán, hogy leteremtették szegény anyukát, hogy nehogy tápszert adjon, mert az méreg meg nem fog a gyerek majd kötődni hozzá.
Csak felkészítettem.
Kajával van a gond, tuti.
A gyerekorvos döbbentett rá..először azt gondoltam, h nem szereti a bal cicimet. Valahogy mindíg az volt soron az esti haminál.
De ma a jobbnál is műsor volt.
Védőnő azt mondta, h biztos peteérésem van és megváltozott a tejem íze..De akkor miért csak este zavarná ez?
Amúgy kóstoltam, édes, mint máskor. :)
Hatalmasakat kajál, már születésétől fogva...
Nagyon jó étvágya van!
És 5 kiló a kis édes, szóval kell neki az anyag. :)
Én csinálhattam bármit nem volt elég a tejem már az első héttől kezdve... így fejtem szopi után és ahhoz kevertem tápot.
8 hetesen "közölte" a lányom hogy elég volt a szopiból így 4,5 hónapos koráig, míg volt tejem fejtem, adtam hozzá tápot és úgy evett..
nem volt gond hogy keveredett.
Ha streszelsz rajta mégrosszabb, a feszkót is megérzi a gyerek.
a sokszori cicire tevés valóban jó, próbáld meg.
Hú. Vannak homeos tejserkentők, meg teák. Sok folyadék, tápláló kaja. Amúgy 5-6 hetesen van egy növekedési ugrás, akkor folyton cicin akar leni, 2-3 nap és beállítja magának a tejcsit. Amikor úgy éreztem hogy kevesebb a tejem, egész napra beköltöztem a gyerekkel az ágyba, ment a cici maraton, mindig amikor kérte.
Ne stresszelj. Minden ok lesz :)
Ha meg is csappan és már nem tudsz mit csinálni, akkor se keseredj el, a ballagásakor senki nem kéri meg hogy tápit kapott-e vagy szoptattad :)
sajnos énis beleestem ebbe a hibába hogy adtam neki tápot a cici mellé.már belátom butaság volt.én pedig azt hittem nem elég tápláló a tejem és azért adtam neki tápot védőnő javaslatára!és mint kiderült később szöllőt ettem és a hasija fájt.utánna pedig már megszokta a tápszert és azért ordított,így muszály voltam neki adni.2hó alatt pedig teljesen leszokott a ciciről:(
a macska meg jól járt mert anyatejet kapott:)
Lefejtem a kettőből együtt 20 milit, azt megkapta pohárból. Meg volt hajnali fejésből 40 mili.
Most engedtem fel az első lefagyasztott anyatejet, ezt adom neki, ha felébredt.
Olyan világvége hangulatom van. :((((
Egyébként bazi szarul érzem magam emiatt...
Bőgött a cicimen, bőgtem én is.
Persze Apa pont ma este van "Tejfakasztó" bulin..
Ez volt a 3. este, h valami nem stimmelt, viszont eddig csak az egyik cici volt üres, odaadtam a másikat és minen megoldódott.
De ma hatalmas balhé volt.
Olyan szivettépő volt látni, h a mellemtől elkezd ordítani. :(
További ajánlott fórumok:
- Császárral szülő és tápszeres babát nevelő szülők írjatok!
- Bűn 4 hónapos kor előtt (minőségi!) bébiitallal kínálni a gyereket, mert sokat akar enni?(nem szopik, tápszeres)
- Pajzsmirigy rák: mennyi a valószínűsége, hogy kiújulhat? :(
- Szerintetek valószínű, h terhes a barátnőm? Ezek akkor most előjelek vagy mi lehet?
- Ha 30 éves korig nem talál párt valaki, valószínűleg már nem is fog?
- A tápszeres csecsemők később gyakran kövérek lesznek