Valóban megszüntetheti az ízületi gyulladást a paleo étrend? (tudásbázis)
Ízületi-, érproblémákra, ereszkedő bőrre stb. megoldás lehet:
Én most kezdtem el használni, mivel szívinfarktus után vagyok. Egy kis plusz C vitamin nem árt hozzá, sőt. Lehetőleg a csipkebogyóból kivont vagy valami hasonló.
kulcsszavak:
- zselatin
- kollagén-háztartás
- C vitamin
Sziasztok!
Ízületi problémára a sima étkezési zselé is jó tud lenni. Fogyasztva és dunsztkötést használva is. Neten csupa jót olvasni erről.
A paleogrill oldaláról(google-n keresztül megtalálható) szoktam rendelni paleo ételeket, és én nagyon szeretem. Érdemes ott is olvasgatni kicsit. Az ízületi problémáimon sajnos nem segített a paleo (bár nem régóta eszem, és nem is minden nap. Nem a fogyás a célom, hanem az egészségesebb étkezés).
Valójában nem nagyon értettem régebben, mi a különbség az atkins és a paleo között (már tudom :) ), nekem mindkettő bejött. Sokkal egészségesebben és változatosabban eszem mindkét diétával, talán pont azért, mert tudatosan étkezem.
Nem szünteti meg.
Teljesen más a kiváltó tényező.
És még ronthat is rajta, mert a paleo étkezéskor több a húgysav a szervezetben - tehát inkább ront...
Erre így nem lehet válaszolni, mert ízületi gyulladást sokminden okozhat.
DE ha a pajzsmirigy rendellenes működéséhez társul az ízületi gyulladás, akkor jó eredményeket lehet elérni a pm diétával, amihez megfelelő a paleo étrend.
Érdemes ilyen betegséggel küzdőket is megkérdezni.
Úgy emlegetik ezt a paleot, mint valami varázsszert.
Az ízületi gyulladást biztosan nem szünteti meg, de amennyiben túlsúlyos vagy és ezzel, vagy mással lefogysz az használhat. A túlsúly megterheli az ízületeket, amik ennek hatására begyulladhatnak.
Gyulladáscsökkentő ételről még nem adtak hírt, de a fogyás jótékony hatásáról annál többet.
Olvastam itt-ott a neten ezzel kapcsolatban jó tapasztalatokat.
Alá tudja ezeket valaki támasztani saját tapasztalatával?