Állkapocs-izületi gyulladás (beszélgetés)
Sziasztok!
Nekem is ezzel van problémám már nagyon régóta kattog az állkapcsom és most egy hete már kisugárzik fül környékére,a homlokom felé is a fájdalom.Voltam fül-orr gégészeten ahol megállapitották,hogy begyulladt a fülem.kaptam fülcseppet amitöl a duzzanat lement, viszont a fájdalom maradt.. Esetleg tudna valaki valamilyen ötletet amivel enyhithetném a fájdalmat? Köszönöm!
Nekem olyan volt, hogy ha kinyitottam egy centinél jobban a számat, oldalt mintha hátrébb csúszott volna az alsó rész (nem tudom máshogy leírni). Oldalt benyomtam az ujjammal jó erősen a fülem előtt, és visszaügyeskedtem a szám nyitogatásával a jó helyzetbe. Pokolian fájt az egész arcom, a nyakam, a fülem is ettől, de neked nem kell mondanom.
Remélem, hogy találsz egy normális dokit, aki tud segíteni!
Fáj oldalt, ahogy nyitod a szádat, csillagokat látsz, ahogy mozdítod az állkapcsodat?
Nekem fogászati kezelés után jött elő néhány éve. Jártam fogorvosnál, fül-orr-gégésznél, még reumaszakrendelésre is küldtek, de mindenki csak annyit mondott, hogy ez nem az ő területe, éppen csak nem nevettek ki. Aztán az egyik doki megszánt, egy injekciót nyomott bele (majd' össze.tem magam), írt gyulladáscsökkentő gyógyszert, és egy kenőcsöt, amivel kenni kellett. Szerencsére nekem ez segített.
Ha kikopott, akkor nem lehet, hogy protézissel pótolják?
Szia!
Ez engem is érdekelne, mert nekem is gond van az állkapcsommal. Orvosnál nem voltam vele, mert tudom, hogy fölösleges.
fogorvosnál voltál?
könnyen lehet, hogy fogszorítás vagy fogcsikorgatás miatt van beállva és begyulladva az az ízület
További ajánlott fórumok:
- Fiatalkori izületi gyulladás
- Volt már valakinek Bartholin mirigy gyulladása?Milyen tünetei voltak?
- Verejtékmirigy gyulladás-hidradenitis supporativa
- Szűnni nem akaró nőgyógyászati megbetegedések/kórosan bő folyás, gyulladások, stb./ Mit lehet tenni, mikor már semmi nem segít?
- Foghúzás esetén mit lehet tenni, hogy ne legyen gyulladás és minél hamarabb gyógyuljon a foghely?
- Állkapocs izületi gyulladás?