Mandulától ízületi gyulladás? (beszélgetős fórum)
szorítok Neked!!!
nekem valami bázis-terápiát kezd el most, tablettával, meg hasba-szurival. :/ de a ccp-m miatt azt mondta, ha nem kezdjük el, maradandóan károsodnak az ízületeim, így hát höösiesség indul...
meg vasat szedek és folsavat.
köszi megvagyok, már leállították a gyógyszerem, és a fájdalmaim is múlnak, rövidebb ideig tartanak, de a doki nem küldött el semmilyen felülvizsgálatra :(
ma kérek beutalót a házi dokitól legalább vérvételre..mert lehet, hogy ez csak egy ilyen nyugisabb időszak, de lehet, hogy tényleg gyógyulok..jó lenne tudni.
a reumatológus nem mondta, hogy vissza kéne e majd mennem és, hogy kapok majd gyógyszert..igazából semmit, ami nekem fura..
amúgy masszív d-vitaminhiányt állapítottak még meg, úgyhogy 2havi szedés után vérvétel és vsz. immunológián akarnak majd kezelni...remélem, nem lesznek hisztizöös vizsgálatok...
Te túl vagy a nehezén?
Te megcsináltattad ezt a vizsgálatot?
(az én dokimnak miért nem jutott eszébe továbbküldeni oda???)
immunpanellal.
egy orvost kérdeztem mi is ez, ezt írta:
"Az immunpanel jelentése lényegében az autoimmun betegségekre utaló paraméterek, tehát:
ANA, anti-DNS (SLE, szisztémás lupus), SSB (Sjögren-szindróma antitest), lupus nefritisz (antiC1q) stb...
Tehát ez utóbbinak egyértelműen az a célja, hogy kimutassa, autoimmun eredetű betegség okozza-e az Ön által leírt reumatológiai tüneteket, fájdalmakat."
Immunológust kell keresni.
azért parázom ám, mert csak az utolsó kettöönél nem ájultam el kacsázás után.
az elsöö négy nagyon rossz volt(másnál) és csak a saját dokim fogta fel, hogy a hagyományos paraffin valamiért nem oké.
hát nem tudom, lehet, hogy normális.
tabi előtt nekem is volt kb 8 nap
de nőgyógyászhoz amúgy sem árt néha elnézni :)
péntek az jó :)
hát én pl az infectológiára másfél évvel később mentem el..:s igaz, semmit nem vizsgáltak..elv vért kellett vna venniük, de nem vettek, csak az előző leleteimről írt véleményt.. :/
értelek :)
sok mindentől függ! nekem sem tudják még mindig..
igazából nekem sem mondta, hogy az lehetnék, de utána olvastam eleget, így rájöttem magamtól, hogy bőven benne van a pakliban.
de ez tényleg sok mindentől függ. véletlen sem akarlak elkedvetleníteni vagy bármi hülyeséget mondani.
annyit ajánlanék, hogy minél előbb menj el azokra a vizsgálatokra ahova küldenek..(én nem tettem, pedig korai stádiumban sokan gyógyulnak..de megtagadtam a gyógyszereket meg az orvosokat is én hülye..)
a gócról gondolom semmit nem találok a vérképen...bocsi, de hülye vagyok ezekhez...
tulajdonképpen nem igazán mondott semmit...
Neked a mandulád azelöött gyulladós volt??? mert nekem semmi gondom vele.
köszönöm szépen.
amúgy szó sem volt arról, hogy a mandula a baj, csak egy ismeröösöm említette, a doki nem...
és azt sem mondta, hogy autoimmun lehet...hogyhogy nem mondta? Az nem ezektööl függ???
hát a reuma faktor mint lentebb írták nagyon nem jelent jót ha magas :/ :(( (de nem is feltétlen jelenti a legrosszabbat, mint ahogy utána olvastam)
egy mandulaműtéttel még mindig sokkal jobban járnál mint életen át tartó ízületi fájdalmakkal..hidd el én tudom..2,5 éve vagyok beteg. három hete vették ki a mandulám. műtét után azt hittem éhen halok, hánytam, sírtam a fájdalomtól, bevérzett a sebem, bevitt a mentő, elájultam a fürdő előtt..stb..de mégis inkább kivetetném évente a mandulám, minthogy ízületi beteg maradjak :(
nőgyógyászhoz engem góckutatás során küldtek. lehet téged is gócpozitívnak vélnek(?)
azt hiszem, jó helyre csöppentem. Nekem van mandulám és nem is igazán szeretném kiszedetni.
A vizsgálatok folyamatban. Tudna vki segíteni a vérkép értelmezésemben?
A rheuma értékem 190, a D-vitamin hiányomkezdöödöö osteomalaciára utal, ezt még értem, de mi az a ccp? Cycl. zitrulliertes Peptid? nálam 200, a vérsüllyedés meg 26/51, szóval ez is magas.
Ès miért küldött el nöögyógyászhoz a doki? A Hämoglobinom 10,94, de menstruáltam, mikor csinálta. Véletlenül elmondtam, hogy az mindig 9 napig tart és nem értem, a menses a vérsüllyedést is befolyásolja, vagy a 10,94es hämoglobin tényleg olyan vészes?
bizakodom..csak nehéz..az elmúlt években nagyon sok mindent olvastam ezzel a betegséggel kapcsolatban és mindig nagyon kiborultam miatta :(
nekem ilyen "gagyi" nemszteroidokat írtak fel..de nem vélem hasznát..és nem is szívesen szedem :/
utána olvastam a paleotnak. hát bízom benne, hogy meggyógyulok, mert számomra az evés olyan mint a drog :/ imádok enni mindent, minden mennyiségben, főleg, hogy a géneknek köszönhetően eddig nem igazán híztam.
mindenesetre b tervnek elmentem! köszönöm a tippet :)
régebben az antioxidáns és gyulladáscsökkentő ételeket próbáltam előtérbe helyezni. azok különösebben nem jöttek be :(
Ez a reuma fakt jó jel, igen! Valszeg nem autoimmun eredetű és csak várnod kell, hogy elteljen némi idő a műtét után. Drukkolok!
A többieknek, akiknek nem múlt el, szintén tudom ajánlani, hogy egy próbát megér a paleolit diéta! Ha nem látom a férjemet, biztosan én sem hiszem el, hogy tényleg számíthat ez, pedig úgy néz ki, igen (33 éves a férjem és magasabb volt a reuma faktja és párhuzamosan ezzel gócos volt a mandulája, amit kivettek).
Ja, diamond69, a férjemnek sem fájtak az ízületei, amíg a műtét utáni fájdalma erős volt! Csak később, pár hét múlva jött vissza neki. Már egy reuma gyógyszert akartak adni neki (immungyógyszert...), amikor kipróbáltuk a paleot - paleoval az égvilágon semmi baja, amint eszik egy kenyeret vagy tejterméket, másnapra elkezdenek fájni a térdei és ha folytatja, megint visszakerül oda, hogy alig tud menni és fogni, ha elhagyja ezeket, akkor meg makk egészséges.
most néztem meg az orfiban vett első vérképem. az rf-em 9. (1-20 közt a norm) akkor ez jót jelent..?
infektológián ezt írták:
"A korábbi serologiai vizsgálatok késői típusú ellenanyag positivitása nem tehető felelőssé az évek óta ismétlődő ízületi fájdalmakért."
de ez nekem semmit nem mond.. :/