Igen érdeklődtem. Azt mondtak hogy ők javasolták (kérték) hogy a bíróság szüntesse meg a nagymama családba fogadását és kapjam vissza a gyerekeimet. Ugye igy lett a perinditas 3 személynél hezzék el (nálam őket). Ezért is tettem fel a kérdést, hogy ilyenkor mikor a hivatal kéri fel a biroságot akkor az gyosan történik?
Azért mert elakartam hozni a gyerekeim magammal és inkább elbették és elzavartak. Mármint miért nem? Ha a gyámhivatal kérte fel a biroságot azzal a javaslattal hogy a mama már 70éves jövedelme nincs magát alig tudja ellatni nem hogy a gyerekeket.
Igázából énis csak ennyit tudok amit leirtam. Mivel engem kereset fel egy esetmenedzser környezettanulmány miatt és a kislányomról akit nevelek arról kértek véleményt az ovibol. És nekem is ennyit mondtak hogy a gyámhivatal kérte hogy nálam helyezék el a gyerekeket de a bíróságra küldték a papirt mivel ott kapott a nagymama ideiglenes gyámságot.
És nem volt a gyerekeknek soha elrendezve hogy az apa szerepeljen az anyakönyvi kivonatba. Egy kislányomat akit én nevelek akit magammal tudtam anni hozni neki sincs apa bejegyezve.
Az apa nem szerepel az anyakönyvi kivonatba. Nem is kérte soha hogy rendezze. Viszont ő irányitja a nagymamát. De az apának nem adták ideiglenesen sem a gyerekket anno.
Nem az apa ellen van eljárás. Hanem a nagymama az ideiglenes gyám. Miért nem nálam helyezték el a gyerekeket? Mivel vert drogozott és elzavartak és a gyerekeim nála maradtak rendőrség nem hozta el őket mondván nincs bírósági határozatom igy a szülői felügyeleti jog 50 50 %. Most volt a gyámhivatal által felülvizsgálat. Előte a bíróságtól kapta meg,a nagymama az ideiglenes gyámi jogot. ( Amiről nem is tudtam mert nekem nem jött idézés vagy ilyesmi?)
A gyámhivatal kezdeményezte az eljárást. És ők intézték a 3 személynél való elhelyezést. Viszont én mint anya vagyok a 3.személy. Az apa szóba se jöhet mivel neki alapból nem adták a gyerekeket mert nincs bejegyezve apaként. Amiért a mamanál vannak az oka hogy apa drogozott vert és elvette őket soha megsem engedte nézni őket. Röviden ennyi. És a gyámhivatal tette a bíróságra az ügyet hogy helyezék el nálam a Gyerekeimet. Viszont ők mármint a hivatal előtte mindent felülvizsgált. És nem volt ellenem semilyen hatósági eljárás.
Több kérdés is tisztázatlan,amelyek hiányában nem lehet tényeket megállapítani!
1. Milyen okból került a gyermek a nagymamánál elhelyezve?
2. Ki kezdeményezte a felülvizsgálati eljárást?
3. Ki az a harmadik személy?
4. Van-e Apuka által benyújtott igény vagy kérelem a gyermek elhelyezésére vonatkozóan?
5. A gyámhivatal tette bírósági eljárásra az ügyet,vagy te mint Anya?
A leírtak alapján ha a hivatal vitte eljárásra az ügyet,akkor nyilván van ellenérdekű személy. Ez lehet a nagymama-vagy apuka egyaránt!
Ha az ügyet a gyámhivatal nem tudja (bármely jogi vita ) esetén elbírálni,akkor kötelező a bírósági ítélet!
A magyar bíróságok általában az Édesanyának ítélik meg a gyermek nevelését,de ha volt ellened hatósági eljárás,amelyben mulasztó határozat született,nem biztos,hogy vissza kapod bármilyen "jó" körülményeid lettek!
A bírósági eljárás akár évekig is elhúzódhat,különösen a bizonyítékokra tekintettel,tanúk-jegyzőkönyvek és ellen érdekű felek esetén!
A történet hogy a gyámhivatal felülvizsgálta az anya körülményeit és kérte a bíróságtól hogy az ideglenes nevelésbe vételt a nagymamánál szüntessék meg és adják az anyának vissza a gyerekeket. A bíróságtól kérte a 3 személynél való elhelyezést mivel ott kapta meg a mama a gyámsági jogot ideiglenesen. Ez mennyi idő lehet hogy a hivatal kérte a biroságot per inditásra? Már mind 2 helyen volt környezet tanulmány.