Tudja valaki, hogy lehet-e olyan műanyag dobozt kapni, amiből meleg hatására nem oldódnak ki káros anyagok? Esetleg bioműanyagból? (tudásbázis)
Köszönöm azoknak, akik feltételezik rólam, hogy nem tudom átteni a kajámat porcelán tányérban, és abban melegíteni.. vagy ez nem jut eszembe magamtól.. :-)))
Természetesen eszembe jut.. viszont ahol előállítják az ételt, forrón teszik bele abba, amibe elhozzuk.. és mikor én főzök otthon, is egy segítség lenne, ha nem kellene mindig megvárni a csomagolással, hogy totál kihűljön..
De mindegy, egyelőre még nem találtak ilyet fel, így beletörődünk, hogy valamiben meg kell halni... :-)
Ha nem ebben, akkor majd a kipufogógázban, meg egy csomó minden ártalmas dolog van..
Egy próbálkozás volt részemről, hogy hátha.. de nem.. :-))
és akkor így döglenek be a fórumok :)
hurrrá
valami fogalomzavar lehet itt,A cikkből egyértelműen kiderül, hogy a bioplasztik ugyanugy MŰ előállítású mint a többi műanyag,csak azért bió mert a hozzákevert mikroorganizmusok miatt lebomlik a természetben használat után!Tehát nem az előállítása bio hanem a lebomlása!
A természetes anyagokból készült "edények"-nel valószínüleg más a nevük.
Nálam nem jött át ez a humoros-vicces dolog...
"Lebaltázni" sem baltáztam senkit, szimplán nem értem az itt hozzászólókat.
Bioműanyag - egyenlőre ez a hétköznapi neve.
Magyar fejlesztés:
think.transindex.ro/?p=11498
Jesszus!De ennyire komolyan se kell venni,és lebaltázni embereket....
Itt azzal "viccelődtek"csak a lányok,hogy ha valami természetes anyagből készül(kukorica,cukornád stb,tehát ahogy Te is írod"keményítő,cellulóz,fehérje stb"akkor az NEM műanyag!
Tisztában vagyok vele, hogy nem fog a táskámban szétesni, remélem nem okoztam vele törést neked.
Azért, mert humorosan fogjuk fel a dolgot, még egyeltalán nem biztos, hogy nem érdekel. Nem értem a logikát abban, hogy ha humoros megjegyzéseket teszek, akkor nem érdekel a saját környezetem??
Az, hogy nem a mi hasznunk lesz, nem flegma megjegyzés volt, egyszerűen egy szomorú válasz arra, hogy öccá' év kell a teljes lebomláshoz.
Szerintem azzal, hogy nem bioműanyag kajásdobozban melegítettem a mikróban a kaját a munkahelyemen, hanem porcelán tányérban, azzal nem teszek rosszat a környezetemnek. :D
Minthogy azzal sem, hogy szeretek nevetni. :)
De az utódaidnak örökül hagyod :(
Valszínűleg ha ételtárolót állítanak elő bioműanyagból nem fog szétesni a táskádban, mivel erre a célra lett megtervezve.
A mostani kőolajalapú műanyag szétesik, DE NEM BOMLIK EL! (egyáltalán nem bomlik el el a talajban)
A bioműanyag pedig ELBOMLIK! (feldolgozzák a mikroorganizmusok a talajban)
A kettő között lényegesen nagy különbség van: az első szemét a második komposzt.
:(
Nem értem az itt hozzászólók nagyrészét, ennyire nem érdekli őket saját környezetük és a jövő nemzedék? Bepötyögnek pár humorosnak tetsző leszólást, nem is veszik a fáradtságok arra, hogy ha valamiről még nem hallott, legalább megnézi a google-ban.
De ha mégis szeretne tájékozódni, akkor néhány alapvető információ:
A kukoricaműanyagból húszféle műanyagot, poliésztert, poliuretánt, textilt állítanak elő.
A kukoricából sokkal kevesebb nyersanyag kell ahhoz, hogy 1 tonna poliolt előállítsanak: mindössze 1,76 tonna, míg 8 tonna nyersolajból lesz csak 1 tonna poliol alapanyag
A természetes anyagokat (keményítő, cellulóz, fehérje stb.) a mikroorganizmusok képesek lebontani, ezáltal a természetes anyagokból készült termékek nem okoznak környezetterhelést hulladékká válásuk után.
A mesterséges úton előállított (kőolaj alapú), szintetikus anyagok számos előnyös tulajdonságokkal rendelkeznek, de egyre több problémát is okoznak, mivel hulladékká válásuk után természetes körülmények között nem képesek lebomlani, a szárazföldön illetve a felszíni vizekben komoly károkat okoznak.
A világon 1950-ben évente 5 millió tonna, ma már 245 millió tonna műanyagot állítanak elő. - kicsit sok ahhoz, hogy elássuk és ne vegyünk róluk tudomást szerintem.
Már botox sem köll:) Párom, minap mondja, hogy
-ennek a Klárikámnak milyen érdekes arca van... Mondom ,hja,mert ez a Szűcs Judith :)
Mire Ő :-ezeknek tuti egy a plasztikai sebészük, mert mindkettőnek ugyanaz a jokervigyora van.
(fejlődünk...)
akkor az az anyagcserevégtermék? :)
Bár, az is televan már tartósítószerrel. Azt hallottátok, hogy a hullák is lassabban bomlanak,mint anno- pont a sok tartósítóscuccos miatt...?!
Akkor ez már nem a mi "hasznunk" lesz.
Ételtároló doboz esetében az, hogy szétesik vagy lebomlik a táskádban - tök mindegy. :D
Amikor először felejtettem ilyen zacsit a többi között hónapokig, akkor azt hittem, hogy egér van a lakásban. :D
Nehéz elhinni amúgy, hogy ilyenkor nem az az első gondolat, hogy "Vigyé' tányért!" :))
Aszpartám. Ha nem vagy cukorbeteg akkor meg minek is használnád? Ott a fehér méreg, a cukor :)
Vagy a hamisított méz :) Na szóval ez egy ördögi kör.
Amúgy pl ha az ember hozzászokik a minél kevesebb édesítéshez, rájön, h sok minden eredeti ízében is finom.
Az igazi méhecskék által gyárott méz meg tényleg jó! Lehet nem update, de lesz-rom.
Ez eszembe sem jutott, nekem tartósabb poly-nyalánkságokatt kellett vágnom.
A cukornád rost cuccokkal kapcsolatban viszont érdemes észbentartani, hogy szép, szép, lebomlik, komposztálható, de mégis csak egy eldobható, egyszer használatos csomagolóanyag, ami a kommunális szemetet gyarapítja.
Így van.:)
Mondjuk előfordul, hogy felér egy kalandtúrával, mire rájövök, hogyan és mit vigyen a gyermekáldás a suliba, ha főtt ételt csomagolnék neki, de hála Istennek kompromisszumkész :)
Bárhogy is, de talán ha kicsit visszamegyünk e téren az időben,és azt használjuk amit a nagyanyó akkor annyira nagy baj nem lehet. Tehát üveg, fa, kerámai, porcelán, már a kínaiaknak is bejött anno :)
Szóval nem biztonságos műanyagot kell keresni, hanem minél kevesebb műanyagot használni.
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, ha a párom a szülei hatására folyamatosan bánt lelkileg?
- Fogyj egy anyós hatására..
- Mit tegyek ha a párom már nem először vert át, és a számítógépes játékok hatására már durvábban is bánt velem, de nagyon szeretem?
- Mit tegyek, ha edzés hatására vastagodom?
- Kislányom 20 hónapos, és nagyon gyakran kipirosodik a két arcoskája.nem csak meleg, ill. hideg hatására. Szerintetek?
- Milyen betegség vagy egyáltalán betegség tünete lehet-e a cukros étel (kifejezetten édes ízű) hatására keletkező hányinger?