Valaki tud valami jó gyógymódot vesekőre? (tudásbázis)
Rengeteg folyadék,és ugrálás.naponta többször.
Nekem is volt/van.
A fekete retekről tudom, hogy segít. Szerintem inkább azt kell használni, mint retekcseppet. Minél természetesebb valami, annál több hatóanyag van benne.
Szia!
Olvastam, hogy te alkalmaztál valamit a vesekő feloldásához.
Lécci írd meg nekem mit ittál.
**zebra**
Egy jó sebészt és olyan köveket, amiket lehet robbantani.
Köszi az elsősegélyt:) nos végül is te érzed, hogy okoz -e nálad gondot vagy sem, csak ne okozzon továbbra sem problámát neked
Nem igazán forszírozom már, mert csendben van, nem zavar, inkább lapítok, mint dinnye a fűben... és reménykedem, hogy nem növekszik!
húh az sem lehet túl jó, és nem műtik az epeköved?
Elhiszem... az összes családtagomnak volt már veseköves görcse, nem kívánom senkinek, én ezt megúsztam, "csak" epekövem van :D
igen, pont a kapszuláját néztem az előbb, remélem valamelyik majd segít rajtam is..mert néha borzalmas tud lenni a vesegörcs....és rajtaülő köveim vannak ahogy a doki mondta és az istennek sem akarnak kimoccanni..
Kapszulában is van, a tea változatát barátnőm férje használta régen, jókat meséltek róla.
köszi, nézem,,erről még nem is hallottam..de jót ír ..na ha a retekcsepp nem segít akkor ez következik
Keress rá a googleban a kőtörő fűre.
Na szóval..vettem fekete retek cseppet..áááááá 21 csepp kell belőle naponta..de olyan borzalmas íze van...fúúú de remélem használ..most veszem észre nem is jár ide senki:DD
A fekete retek, de azt mondják a fekete retek csepp nagyon jól fellazítja a köveket és ki tudjuk pisálni..majd kiderül én ma vettem épp cseppet...
Nagyon sok folyadékot kell inni, mert az átmossa a vesét és nem engedi, hogy a vese homok kővé alakuljon, ezenkívül ha megállapították, hogy milyen köved van, akkor annak van megfelelő diétája. Pl. a Ca-oxalát összetételű kő esetében nem szabad enni csokit, paradicsomot, kakaót, spenotót, sóskát... vagy legalábbis minimálisan. Ismétlem a fő a megfelelő folyadék bevitel naponta.
nekem is vesekövet találtak kb 4,5mm.érdekelne tudja-e valaki kőzúzó tea nevét?
Vesekő miatt már 2x zúzták a vesémet. A második után 1 hónapig nagyon rosszul voltam. Akkor ismerkedtem meg valakivel aki ajánlott egy terméket.(ami feloldja a vesekővet), hogy milyen összetételű a kövem azt nem tudom, mert még nem sikerült zúzás után "elcsípni". A lényeg: a bal vesémben volt 2 db 4 mm-es kő, az egyiket szét zúzták, (de az is ott maradt, csak ketté tört) 3 hónapig szedtem ezt a szert, és most voltam ultrahangon , nagy örömömre eltüntek a köveim.
Ha valakit érdekel írjon nyugodtan , szívesen segítek!
Mivel oxalát köved van azért minimalizálni kell az oxálsav tartalmú ételeket. Retek,spenót sóska,paradicsom tej és tejtermékek.
Előnyösek a rizs krupli gyümölcslevek B vitamin tartalmú ételek.
A cseresznyeszárból és meggyszárból készült tea is hatásos.
Állítólag sok sört kell inni, ha szereted:)
Sok folyadék igyál, nekem nagyon bevált a csalán és mezei zsúrló fű tea.
Biztos nem volt egyszerű és fájdalommentes szülés :o)), de ez a fajta Calcium oxalát feloldható, és szépen el is tud távozni.S
Egyszerű kórházi kúra, sok folyadék és lépcsőzés, meg egy kis ugrálás, Azután vizelet vizsgálat, hogy távozott-e a kő. De nagy köveket csak műtéttel tudnak eltávolítani. Nem ajánlatos ilyenkor a sok tea és a sóska pl.,mert sok oxátot tartalmaz,amely követ okoz.
Van egy nagyon jó gyógyszer vesekőre, amit ráadásul vény nélkül lehet kapni a gyógyszertárakban. A neve nem jut eszembe, de ott tudni fogják. Az ára 1000 ft. körül van. Anyukámat is ez hozta helyre.
A kőt sikeresen megszűltem és már a vesekő analizis is megérkezett: Ca-ox-monohidrát kő! :(
Vigyázzni kell a vesekő elhajtásával, hiszen ha megszorul valahol,akkor nagy gáz van.Nem beszélve arról, hogy micsoda nagy fájdalommal jár.Az egyik ismerősnek amikor vese homokja volt, akkor azt ajánlotta a doki, hogy lépcsőn ugráljon fokról-fokra páros lábbal naponta többször.És nagyon sok folyadékot ígyon, dinnye szezonban egyen minnél több dinnyét (görög).
Mennyi folyadékot iszol naponta meg álntalában?
Azért tényleg a dokinak kellett volna, hogy kellő képpen tájékoztasson, hogy mit kell csinálni.Nem mindig oldják meg a szintetikus gyógyszerek a problémát.
Hát én csak azt tudom ajánlani, hogy mozogj sokat és rengeteg folyadékot igyál. Nálunk apumnak volt már rengetegszer ő ilyen kőgyáros ha fáj a hasa v. a dereka akkor biztos köve van és így is van.Állítolag a mozgástól és a sok folyadéktól megindul és akkor elmegy.Minnél többször mész wc-re annál jobb.
További ajánlott fórumok: