Fogfájásra valami gyógymódot tudsz? (tudásbázis)
Ha vagnia is kell, nem fogod erezni.
Sot, lehet hogy jobban is jarsz mert ugy konnyebben meg tudja fogni, kevesebb esellyel roppan ossze.
Az enyém rosszabb állapotban volt.
Szerintem nem lesz gond, de nem vagyok orvos. :)
Holnap szájsebészet. Itt a kezembe a beutaló. Már most ki vagyok lelkiekben... Nem laszom, nem eszem, szeretnék már túl lenni rajta de mégis annyira félek. Amúgy pánikbeteg vagyok :/ Kép alapján mit mondtok, szerintetek ki tudják húzni kalapács véső meg anyámkínja nélkül?
Nekem szájsebészeten húztak egy olyan fogamat, aminek csak elől voltak meg darabjai, meg a gyökere. Előtte gyógytömés volt benne, csak az orvos úgy kivékonyította a fogat, hogy pergett szét darabjaira (orvost is váltottam utána).
Fájdalomcsillapítót kaptam, aztán a szájsebész úgy szedegette ki, mint ahogy a leprás jön ki a börtönből.
Pedig előtte nem is akart hozzányúlni, jelszó: ez fogorvosi eset, miért nem oda mentem (halkan jegyzem meg a fogorvos utalt be a szájsebészetre), aztán meg poénkodott hogy de mégis. De ez már az orvos idiotizmusa és arroganciája.
A húzás nagy megkönnyebbülés volt.
Szerintem nem lesz vészes a dolog. Ha vágja, könnyebb kitisztítani a legkisebb szilánkoktól is (nekem nem vágta, két héttel később az új magándokim még a szilánkokat szedegette az ínyemből).
Sokszor az alapanyagok miatt is hatalmas különbségek lehetnek az árban.
Azért a profitban is...
Hiába vagyok vidéki, itt se olcsó. Pedig nem az osztrák határnál élek.
Húzás 10e, műtéttel 40e
Tömés 15-20e
Gyökérkezelés: 12-20e + fedőtömés, de lehet még rámegy a gyógyszeres, nagyörlőnél 30e körül jön ki összesen.
Korona: 50e
Sopronban 90 euro-t is elkérnek egy tömésért.
Van olcsóbb itt is, de ha a fogamról, egészségemről van szó, nem az ár a döntő.
Mondom 10-nel tobb nem lehet :D
De pontosan nem tudom mert az enyem majdnem a duplajaert huz :D
Viszont az klinika.
Nem irigyellek. Gondolom akkor nincs is sok a fogadból, azért is nem tudta húzni. Nekem még csak bölcsességet húztak, de könnyen ment.
Lehet nem szedte ki rendesen az ideget. Amúgy jobb lenne, ha lehet menteni a fogat, mert korona olcsóbb, mint az implant. Az viszont szomorú, hogy ezek szerint tb alapon félmunkát végeznek.
Gyökérkezelte egyátalán? Vagy idegölő gyógyszert tett bele? Nekem a fájós fogat nem tudta gyökérkezelni.
Ha gyökérkezelt akkor kis tűkkel kezelte a fogat, ha idegölő gyógyszert tett az ilyen kék paszta. Gondolom a paszta ahogy dolgozik tud fájdalmat okozni, bár nekem nem fájt.
akkor én elbújhatok. :)
A dokim második alkalomtól tömte mindig.
10 alkalom sem volt teljesen elég?
További ajánlott fórumok:
- Tudtok valami házi gyógymódot ajakherpesz kezelésére?
- Valaki tud valami jó gyógymódot vesekőre?
- Füldugulásra tudtok valamilyen gyógymódot a fülgyertya és a meleg són kivül? Fontos lenne!
- Száraz köhögésre tudtok valami jó gyógymódot?
- Tudtok valamilyen hatásos gyógymódot a fogínysorvadás ellen?
- Fáj a fogam és elfogyott a fájdalomcsillapítóm. Tudtok valamit ajánlani fogfájásra?