Tudtok valamilyen hatásos gyógymódot a fogínysorvadás ellen? (tudásbázis)
Bionetes foggél és szájvíz.Q10-es, gyógynövényes.
A foggél undi ízű, a szájvíz olyan erős, hogy hullik a könnyem tőle.Hígítatlanul kell használni.
Olyan, amilyen, de használ!
Meglazult fog is stabilizálódott.
Sziasztok, nekem igazából a bionetes foggél használt. Most találtam meg a honlapját leírom Nektek, ja nem lehet honlapot írni :(
De ha beírjátok a keresőbe hogy
bionetshop, foginygyulladás
akkor ki fog jönni a honlap.
Szóval már nagyon visszahúzodott az ínyem, és ebben van Q 10 is, ami nagyon jó mert sejtépítő.
Nemcsak fogat mostam vele, hanem 5 percre pakolásként is használtam. Kb. 1 hónap után már nagyon szépen meggyógyult az ínyem. Ajánlom Nektek is.
Sok jó tanácsot írtatok, én egy házi módszert írok le, amit valaha fogorvos ajánlott olyan embernek, akinek már mozogtak a fogai és mégis rendbe jött.
Citrommal kellett bedörzsölnie minden nap az ínyét,amíg a fogai stabilan nem álltak a helyükön!
Csak gondolom, ez leszedhette a fogkövet és elpusztította a bacikat. A lényeg, hogy bevált!
"Foginysorvadas" eleg ostoba elnevezes. Akkor most fogagybetegsegrol beszelunk.
Kis zsebek kialakulasa a fognyak koru, ami merheto mm-be, egyszeru inygyulladas az elso stadium es ha nincs letisztitva a lepedek, a nyalbol kivalo asvanyoktol megkemenyedik es fogko les belole. Ha nincs letisztitva, tovabb rakodik, melyen az iny ala, tele van bakteriumokkal, es csontpusztulast okoz.Nincs csodaszer, sem tabletta, TISZTITAS, higenikussal rendszeresen, es a tobbit otthon.elektromos fogkefe, fogselyem, es interdentalis kefe, a neve TEPE ( kicsi kefek, tobb szinben kaphatok)
A corsodyl jo, de egy hetnel tovabb nem mert klorhexidin tartalma elszinezi a fogakat.
Corsodyl.
Ínygyulladás megszüntetésére, menta ízű. A Corsodyl szájfertőtlenítő, szájöblögető oldat antibakteriális hatású, mely a foglepedék képződését gátolja.Nagyon jó :))
Dr Dorogi Éva fogorvost ajánlanám. Keressetek rá a neten!
Illeszthetnék be ide egy linket, de ugye van amit nem szabad. (terméktapasztalatok néven...van neki fenn cikke)
Én nálam bevált, természetesen egy alapos_ SÍRÓS- kezelés után
Tegnap voltam fogdokinál,majdnem hasonló jellegű problémával.
Leszedte a fogkövet,mondanom sem kell,sírtam rendesen,és majd'bepisiltem....
Azt mondta(mivel nálam ez már hatalmas mennyiségű vérzéssel járt,és bakteriális fertőzés is fennál ilyenkor minden esetben,használjak egy szájspray-t-ami antibakteriális-gyulladáscsökkentő-érzéstelenítő-recept nélkül kapható,sok-sok C vitamin,kaptam tőle egy fogkrémet,priviben a nevét is szívesen megírom.
Ja,és:FOGKEFECSERE!!!!
Sziasztok,mindenkinek jobbulást,L.
És bár számomra brutálnak tűnik,de azt mondta,az ínyemet is alaposan mossam a fogkefével.
Nekem pont ezt mondta a fogorvosom, Aki szájsebész is, és megszenvedtem a gépi fogkőeltávolítást, amikor az ínyem alá is benyúlt a géppel...
Potyogtak a könnyeim, de mondta, hogy igen, a fogkő, ami a baktérium melegágya, bejut az íny alá is, és ezért sorvad az íny...
ÍGy a fogkövet, amikor már látszik, le kell szedetni...
Múltkor olvastam valami cikkben, hogy a fogínysorvadás nem létezik, nincs is ilyen betegség, hanem egy tünetegyüttes.
Azt írta a cikk, hogy a fog tövébe, a fogínyszéléhez rakódik le a fogkő, és hogy a fogíny azért húzódik vissza, mert nyomja a fogkő. Vagy épp nem húzódik vissza, csak távolabb kerül a fognyaktól. Mi meg szépen körkörösen mossuk a fogunkat, szépen belenyomkodva a fogíny alá további lepedéket, ami megszikárdul (ebből lesz a fogkő értelemszerűen), tovább rontva a helyzetet.
Azt is írta a cikk, hogy ne körkörösen, hanem a fogíny felől a fogél felé mossuk a fogakat. És ne húzzuk, hanem fordítsuk a fogkefét csuklóból. Nem kell nyomni, hagyjuk, hogy a sörték hajoljanak.
Kicsit később megpróbálom belinkelni ide a cikket, ha megtalálom, de most mennem kell.
Akkor majd elolvashatjátok, aztán eldöntitek, hogy szerintetek mi legyen vele. Vannak benne okos dolgok, de én kicsit fenntartással fogadtam a cikket...
C-vitamin,
nagy mennyiségben.
Lehet kapni gyógyszertárban az 1000mg-os csipkebogyót.
Vitinne kapszula <--- csodákra képes.
Meridol fogkefe (puha),fogkrém,szájvíz.
Nekem ezek sokat segítettek.
Vitinne kapszula <--- csodákra képes.
Meridol fogkefe (puha),fogkrém,szájvíz.
Nekem ezek sokat segítettek.
A testvérem fogínye sajnos szemmel láthatóan is lenőtt és fogalmunk sincs mit is lehetne ezzel a helyzettel kezdeni. A fogorvos szerint nyugodjon bele, mosson sűrűn fogat, s így talán nem potyognak ki annyira hamar a fogai:(
Mondanom sem kell írtó kedves fogorvos:(
Várom válaszaitokat:)
Köszönöm:)
További ajánlott fórumok:
- Füldugulásra tudtok valamilyen gyógymódot a fülgyertya és a meleg són kivül? Fontos lenne!
- Tud valaki valamilyen hatásos módszert a szőrtüsző gyulladás kezelésére?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- Lumbágó kezelésére tudtok-e valamilyen gyógymódot?
- Terhesseg alatt, tud valaki valamilyen termeszeters gyogymodot a huvelygomba fertozesre?
- 6 éves kisfiam füldugulásra panaszkodik. Nem fájlalja. Házilag javasolnátok valamilyen gyógymódot?