Perthes kór! Tud erről valaki valamit? Gyógymódok, gyógyulás esélye! (tudásbázis)
Sziasztok!
Az én kisfiam 9 éves és nála is perthes kórt diagnosztizáltak 3 hete.Talán az a szerencsénk, hogy egyelőre még nem roppant be a porc,s mivel járógépet kapott,így talán ez elkerülhető lesz.Ez év tavaszán csípő izületi gyulladással kezdődött az egész,azt elvileg kikezelték,de sajnos ez lett a szövődmény.Szívesen beszélnék hasonló problémával küzdő szülőkkel,sajnos igen ritka betegség,ezért szinte senki sem tud a napi nehézségek megoldására tanácsot adni.A járógépet is felírták,kiváltottuk,kaptunk hozzá 3db sarokemelőt a jobb cipőbe,ami így most már abszolút nem fogja a gyerek bokáját.Nem elég,hogy a bal lábán rajta van ez a borzalom(járógép),3 számmal nagyobb cipőkkel,merthogy a gép csak ebbe fér bele, még plusszba a jobb lába sincs stabilan a 3 számmal nagyobb cipő és 3cm sarokemelés miatt.Azt mondták 7-8 hét múlva elkészül hozzá a gyógycipő,na de és addig?Ez senkit nem érdekel,oldjuk meg ahogy akarjuk,jobb híján így ahogy leírtam.Szóval borzasztó.Így járni iskolába....hogy minden pillanatban attól rettegek,mikor bicsaklik ki a még egészséges lába....ha valaki járt már hasonló helyzetben,írja már le legyen szíves a tapasztalatait.Sokat segítene.
Köszönöm a hozzászólásokat.
Próbálunk pozitívak lenni, és egyenlőre még nem hisszük el. Megyünk tovább, és igen más véleményét is kikérjük. Addig semmit nem csinálunk, ill. nem megyünk bele semmibe. Legalább 2-3 szakvélemény kell szerintem az ilyen fokú döntéshez....
Nekünk járógépet javasoltak (de ezt 3-5 évig kellene hordani), vagy műtét... A műtét után is 1,5-2 év a gyógyulási idő...
Én sem hallottam sok jót, illetve annyit, hogy ha időben észre veszik, jobb a gyógyulási esély. Régen el is merevítették a beteg csípőt, hogy ne legyen fájdalmas. Azzal viszont nem számoltak, hogy emiatt a dereka, térde fog fájni később a felnövő gyerekeknek. Nekem van ilyen 30 év körüli ismerősöm. Picit sántít, de ha nem mondta volna, én észre sem veszem rajta, hogy ilyen betegsége volt kiskorában.
Esetleg érdemes másik orvos véleményét is kikérni a lehetséges gyógymódokról.
További ajánlott fórumok:
- Volt valakinek p3-p4-es rákszűrési eredménye? Mik a gyógyulás esélyei?
- Mi a gyomorrák gyógyulási esélye?
- Gyógyulás rákos betegségből, alternatív gyógymódokkal
- Most tudtuk meg hogy a sógorom hepatitisz c-vel fertőzött. Milyen esélyei lehetnek a gyógyulásra?
- Agysérülés, vérömleny esetén mennyi a gyógyulás esélye?
- Gyermekkori agydaganat: mekkora a gyógyulási esélye és a mütét után mi várható?