Volt valakinek p3-p4-es rákszűrési eredménye? Mik a gyógyulás esélyei? (tudásbázis)
A műtét egyszerű. Kicsípnek egy kúp alakú részt, és estére otthon vagy. Én legalábbis otthon voltam. Két p3-as lelet és egy klion kúra után sem lett jobb, így konizáltak. Ma lett meg az eredmény :(
Meg kell ismételni, mert Cin III-as lett. Berezeltem :(((
Nekem is tett be csövet,amit pár nap múlva szedett ki-de ennek ellenére-1 hónap múlva nőtt össze.
Mindegy-lényeg,hogy túl vagyunk rajta.
Jó egészséget kívánok:))
November 8 körül.Aztán az ismétlés november 25 körül.December 16-án volt az első műtétem,meg a szövettan.Aztán február 2-án a második műtétem,mert egy sávban haladt tovább.
Aztán ,már nem találtak semmit.
Viszont márciuban nagyon begörcsöltem,szülési fájásaim voltak.
Kiderült,hogy összenőtt a méhszájam,és bennrekedt mintegy egy deci vér.
Ki akarták nyitni,de nem sikerült-majdnem kilyukadt a méhem.
Aztán laparoszkópiás műtéttel sikerült megnyitni.
Közben egy cisztát is szétrobbantottak.Találtak egy apró lyukat a méhemen,amit drenáltak.
Most minden OKÉ.Pár hete jött meg az eredményem-három havonta járok egyelőre:)
2006 nyarán volt egy P3-as eredményem.
Megismételtettem-P2 lett -nem vették észre-,mert nagyon kezdetleges volt.
Aztán elhanyagoltam magam,nem is tudom,-féltem elmenni.
Végül is rászántam magam,és 2008 novemberében felkerestem egy magánorvost.Ott lett elsőre CIN II,majd CIN III.
Háááát-éreztem,hogy meg kell csináltatnom.
Ma már én is gyógyult vagyok-hála a megérzésemnek:))
Nekem nem tudom,mi volt az érték-mert kihúzták a papíromon.
Nem írták le,hogy P 3-4-5
Mindenesetre CIN III volt,ami a rákmegelőző állapot utolsó stádiuma.
Nemrég voltam.P2 lett-tehát sikeresen eltávolították a rossz részt-és HPV vírust sem találtak,a teszt során:))
Valszínű,egy fertőzés okozhatta,meg a hírtelen stressz.
Két méhszáj műtéten túl vagyok,és a héten kiderül,ki kell-e venni a méhemet,mert már nincs méhnyakam.
El kell menni P3-nál,mert én ugyan visszamentem,és jó lett másodjára,de valamit nagyon elnéztek,mert most ott tartok,hogy az utolsó előtti pillanatban kapták el.Halogattam,mert féltem.Rossz előérzetem volt,és jó volt a megérzésem.
Nekem volt P3 szülés utáni rákszűrésnél. Megijedtem, mert nem írták, mi ez, csak kaptam a levelet, hogy keressem fel a kezelőorvost. Végül is nem volt semmi komoly, hüvelykúp kúrát kellett végigcsinálnom, aztán újra rákszűrés és annak eredménye már jó volt. Most megint el kellene mennem már...
Remélem, neked sincs semmi komoly. Ha eddig rendszeresen jártál rákszűrésre, akkor biztos észrevették volna már korábban, ha lenne "valami".
Most olvastam egy fórumon,hogy a p3,az zavaros képletet jelent.
A kóros sejtek,már p4.Nagyon meg vagyok rémülve.:(((
További ajánlott fórumok:
- Ismersz olyat, akinek P4 lett a citológia eredménye? Nőgyógyászati rákszűrésen.
- Nőgyógyászati rákszűrés eredménye hány nap múlva érkezik? Magánrendelőben?
- A rákszűrés eredménye nem értékelhető
- Rákszűrés eredménye, segítsetek kérlek!
- A nőgyógyászom azt mondta 3 hét múlva lesz a rákszűrésnek eredménye, de jövő héten már 5 hete voltam és még mindig nincs eredmény, miért?
- Voltam rákszűrésen és azt mondta az aszisztens jó lett az eredményem.De fel van rajta tüntetve, hogy sérült sejtek ezek mit jelentenek?