A rákszűrés eredménye nem értékelhető (beszélgetés)
Bocsikaa! Tegnap tényleg elgurult a gyógyszerem. Köszönöm megértésed!
Teljesen fogalmatlan vagy, maradjunk ennyiben. Ja, és vedd be a gyógyszereid, mert elfelejtetted! :)
Mi lenne ha nem ugatnál bele? Én csak azt írtam amit tudok, hogy a nőgyógyász simán beviszi a leletet a központi laborba hogy tb-re csinálják meg a vizsgálatot. Azt hogy én meg mit hiszek el és kinek ahhoz neked semmi közöd.
Bocs, de ez hogy jön a rákszűréshez? Vagy csak én nem értem?
Talán beleegyező nyilatkozatot kellett volna aláírnia, ezért kérdezték.
Én ezt nem értem. Ha vastagbél tükrözésre mentél eleve, akkor mi az, hogy vállalod-e? Vagy most az a gond, hogy ettél előtte, nem mondták hogy ne egyél?
Utólag mindig okosabb az ember.
Legközelebb vállald el.
ez vajon gyávaság????? vastagbél tükrözésre volt idöpontom, 1 hete Budapesten kellett megjelennem mivel telefonon kaptam idöpontott rendre meg is jelentem, szolit a növér kérdés mikor evett utoljára??? mondom 2 rája megrázta a fejét bementünk a rendelöbe,föorvos VÁLALJA ????MONDOM MIT???? a vastagbéltükrözést,magát azért küldték ide,de doktor ur van kockázat?? megcsináljuk kimossuk, turkálunk, tükrözünk egy 140cm bél szakaszt, válalja????gondolkodási idöt kértem tudom utolag el kellett volna válalni
Ő ezzel nincs tisztában, és köti az ebet a karóhoz, úgysem hiszi el neked sem. :D
Bocsi, minden magán orvos szerződést köt cytológiai laborral, akik leletezik a bevitt mintáit, ez szabály. Magán prakszisos receptje is van minden privát rendelésen dolgozó orvosnak. Onkológia a szakterületem, igaz már nem dolgozom benne, rokkant nyugdíjas vagyok. Nem működhet háttér nélkül egy magán nőgyógyász sem, nem kapna engedélyt az ÁNTSZ tól.
Tenyleg ne aggodj.Kezdo koromban dolgoztam nogyogyasz mellett.Visszahivtuk akkor is ha veletlen baja lett a targylemeznek,amire a kenetet vette.Vagy nem lett lefixalva rendesen,akarmi problema eseten.
Van olyan,h pici ver kerult bele,vagy keves lett az anyag...
Itt csak az a gond,hogy ujbol megkell csinalni...
Nem olvastad el, amit mások is írtak erre. Szerződésben áll valamelyik laborral. Egy maszek nem adhat le hivatalosan kenetet tb-re. Az más kérdés, hogy ezt ki hogy intézi...
Dehogy nem! Szerinted minden maszek nőgyógyász akinek a rendelőjébe az utcáról kell belépni az mind rendelkezik saját laborral? Ne viccelj már! Ennyi erőből receptet sem írhatna fel magánrendelésen. Nyugodj bele hogy simán beregisztrálja a kórházi rendelésen a maszek betegeit is és leadja a mintákat leletezni.
Persze, hogy nem, azt egy olyan laborba küldi akivel szerződésben áll. Különösen, hogy nem is kérnek taj számot meg semmit, csak a pénzt. Ez az árban benne van, a laborral meg ők elszámolnak.
Tőlem eddig soha nem ötezer forintot kértek, és elvben a labort is megfizettem ott is, ahol nem volt saját labor, hanem elküldték valahova. Szerintem hivatalosan egy maszek rendelőből nem küldheti tb alapon a laborba.
Ha megírja a topicinditó hogy mennyit fizetett a dokinak, rögtön megtudjuk hogy a labor tb alapon ment-e vagy maszekban. Addig felesleges ezen agyalogni. Mindenesetre egy sima nőgyógyásznak aki maszekban rendel nem áll rendelkezésére saját labor. Leveszi a kenetet ötezerért, a többi megy tb-re. Dupla haszon. Olyan helyen meg ahol van saját labor ott egy ilyen vizsgálatért elkérnek alsó hangon is vagy húszezer jó kemény magyar forintocskát.
Ez nem egészen így van. A magánrendelőben megszabnak egy árat, és nem tb alapon intézik a labort sem, hanem azt is kifizeted. Mindenesetre magánrendelőben nem fizetném ki még egyszer a díjat, ha nem jól vette le a doki a kenetet.
Nem egy hónapban, hanem egy évben támogat a tb egy rákszűrést.
Nem kóros, hanem két körös akart lenni szerintem. :D
Béna volt az orvos és nem jól vette le a mintát. Ennyi! Ne gondolj bele többet. Egyszerűen nem tudják kiértékelni a laborban. Elmész még egyszer, és megcsinálják újra. (Én másik dokihoz mennék.)
Én jártam már pár éve így. Hogy miért nem sikerült a mintavétel azt nem tudom... Megismételték, a következő már jó volt. De, nem kellett egy hónapot várni. Mentem, amint tudtam. Igaz, én akkor nem magánrendelőben voltam így költségvonzata sem volt.
Magánrendelőből is beviszik a mintát a laborba. Az már tb. alapon megy. A beteg a dokinál csak a vizsgálatért fizet, a labor munkájáért nem.
Ja, az előbb összezavart, hogy nem volt ékezeted.
Körös helyett kórost értelmeztem.
Mea culpa maxima.
Aggódni teljesen felesleges, nem lett elég minta, ez nem jelent semmit sem. Talán azért kell várni, hogy ne kapargasson szét teljesen? Valami ilyesmi lehet.
Azt mondta az orvos, hogy "ilyenkor" szoktak egy hónapot várni. Gőzöm sincs, hogy miért.
Ingyenes lesz a mintavétel, ezt is mondta.
Túl akartam már lenni rajta, egyébként se nagyon szeretek oda járni. Meg ez az állandó aggodalom, hogy most ez mit jelent...
Őt magánrendelőben volt,nem? Legalabbis en erre kovetkeztettem.
Azt viszont nem ertem,h miert hagytak ketsegek kozott. Pár megnyugtato szo es magyarazat nem artott volna. Akar magan akar sztk.
Ha véletlenül leejtik a mintát, akkor is ezt mondják.
Semmi gond nincs, menj el újra.
Valószínű azért mert a tb. egy hónapban csak egyet támogat ha nincs baj, ha van az más tészta.
További ajánlott fórumok: