Vajon gyökérkezelni kell? Ha igen, az mennyire fáj? (tudásbázis)
"És ha gyökérkezelik az mennyire fáj?"
is-is. van amikor egyáltalán nem, de a fog nem gyógyul. :D ezt nem úszod meg, egyszer csak nagyon fáj, begyullad, és menni kell.
no para, intézd el.
A gyulladástól fáj a fogad, illetve a környezete. A gyulladás gennyezéssel is jár, ez felgyülemlik és miután a folyadékok nagyjából összenyomhatatlanok, nyomja a környező idegeket és ez nagyon tud fájni. Cataflamot neki, vagy még jobb a Flector granulátum, ez sokkal gyorsabban hat.
Elmész a fúrászhoz, belédnyom két Articaint, nem fogsz érezni semmit. Sajnos a stressz sokkal nagyobb. Kifúrja a csatornát, vagy csatornákat, kitépkedi azzal a spirális tűvel az idegeket, tesz bele valami gyógyszert. Valószínű, nyitva hagyja a csatornát, mert a gennynek ki kell valahol jönnie, talán az álkapcsodra is átterjedt a gyulladás, azért érzékeny. Akkor kérj tőle valami nagyobbacska fecskendőt, tűvel együtt. Ezzel tudod tisztítani a lukat, a kajamaradéktól, vizet spiccelsz bele. Ha teljesen érzéketlen, mondjuk egy hét múlva, akkor betömi. Esetleg tesz bele vattát, ha gond van vele kipiszkálod.
Van ( vagy volt ) ügyelet régen a Király utcában, az SOSDent. Én csak éjszaka jártam. Persze, fizetős.
Sziasztok!
Kb fél éve voltam fogdokinál. Az egyik fogam fele letört azt kipótolta illetve volt pár fogam amit betömött. Volt egy fogam ami érzékeny hidegre, néha lüktetett, belenyilalt a fájdalom, de hamar elmúlt. A doki ezt is tömte. Azt mondta ha fáj, akkor menjek vissza és gyökérkezelés. Ez kb februárban volt. Egész eddig nem volt rá panaszom. Viszont pár napja fogmosás után iszonyatosan elkezdett fájni és nem akarta abbahagyni. Fájdalomcsillapítókat szedtem így elviselhetőbb volt. Mostanra viszont hiperérzékeny a fogam. Már az is kellemetlen ha a másik fogsoromat hozzáérintem illetve egyre kellemetlenebb a szájízem hiába mosom a fogaim. Mostanra már nem fáj a fog max néha lüktet és mintha kicsit fájna az állkapcsom is. Én arra gondolok, hogy talán gyulladásban van. Mivel ez az egész pont hétvégén történt így nem tudtam még időpontot kérni, de ma első dolgom lesz.
Szerintetek mi lehet? Volt már valakinek ilyen? És ha gyökérkezelik az mennyire fáj?
Magán dokihoz járok egyébként. Mikor kipótolta a törött fogam meg a többit tömte egyáltalán nem fájt. Nagyobb volt a félelmem, mint a fájdalom. De gyökérkezelve egyik sem volt. Ráadásul azok a fogak nem fájtak még a letört fogam sem. Ez viszont igen.
További ajánlott fórumok:
- Most vajon igen vagy nem...?
- Töméscsere vagy gyökérkezelés?
- Letört egy gyökérkezelt, tömött fogamból egy darab szerintetek lehet újraépíteni vagy ki kell húzni?
- Mikor kell gyökérkezelés es mikor elég a tömés egy lyukas fognál?
- Alsó 5-ös fog gyökérkezelése mennyi időt vesz igénybe?
- Ha ép a fogam, de picit fáj, akkor is gyökérkezelés kell?