Alsó 5-ös fog gyökérkezelése mennyi időt vesz igénybe? (tudásbázis)
Hogy mi a menete?
A gyökérkezelt fogak 75%-a 3 éven belül kihúzásra kerül:((
Nekem gyökérkezelték a jobb alsó 5-ös fogamat anno. Később le kellett a foggyökér csúcsát vágni, mert érzékeny volt továbbra is. Utána pár évig jó volt, aztán ismét ki kellett tisztogatni. Ami sajnos nem sikerült jól, kis gennyzacskók lettek a tövében, majd húzás lett a vége.
De, ez ne ijesszen el téged, amint írod már túl is vagy a gyökérkezelésen. Szerintem próbatömést tett bele a fogorvos. Először azt szokták csinálni, hogy bírja-e a fog... Ha most nem érzékeny abszolút, akkor nem lesz vele gond.
Érdekelne,akinek volt már, mi volt a menete? Igazából azért lényeges,mert szivbillentyű problémám van, és félek,nem jól csinálja meg a doki...akkor baj lehet.
Az a furcsa,hogy mikor először mentem,és kiderült,hogy elhalt a fogam,akkor megnyitotta tűt szúrt bele 2x,úgy hagyta és ennyi.Ez volt 3 perc.
Most másodjára kb. 5 percet ültem a székben, 3x kikotorta a tűvel,aztán fecskendezett bele gyógyszert,és lezárt.Ennyi volt a gyökérkezelés? Mert hogy 3.jára he megyek,azt mondta betömi a gyökeret és kész is...
További ajánlott fórumok:
- Töméscsere vagy gyökérkezelés?
- Foghúzás vagy gyökérkezelés?
- Volt olyan köztetek akinek gyökérkezelt fogat kihúztak mert sok alkalom után is fájt?
- Mivel jár egy gyökérkezelés? Mennyire fájdalmas?
- Akinek gyökérkezeltek fogat, minden esetben sikeres volt?
- Tegnap gyökérkezelték a jobb alsó 7-es fogamat! Érintésre, nyomásra belenyilal, elég fájdalmas. Ez normális v. irány a fogászat?