Letört egy gyökérkezelt, tömött fogamból egy darab szerintetek lehet újraépíteni vagy ki kell húzni? (tudásbázis)
Sziasztok!
Sikerült megmenteni a fogamat, állítólag csak nagy volt benne a tömés és az esett ki.
Köszi a segítséget Mindenkinek!
Én se magánnál voltam 2.-jára.
Még jobb az ilyen, mint egyébként..
kedves Jojjo!
Ugyanígy jártam 1 hónapja történt. 1 kicsi letört akkor még csak a tömésből. Az egyik fogorvos azt mondta, hogy most nem nyúl hozzá, mert terhes vagyok, és fél hogy mi van alatta, majd csak amikor megszülök: fél év múlva. Hazajöttem és letört az 1/3 része a fogamnak. Akkor nagyon magam alatt voltam. De nem adtam fel, elmentem egy másik fogorvoshoz, aki minden pótlás, és híd meg korona nélkül kifúrta, és betömte újra: töméssel felépítva azt az oldalt, ahol letört és nincs fog. Úgyhogy menj el: és kívánom a jó fogorvoshoz!!! De megoldható, mint látod!
Azt rögtön megcsinálják vagy várni kell rá? Vagy visszaépítette azt a részt, ami letört?
Bocs csak nem értek hozzá, azért kérdezek ennyit:OD
Szia!
Nekem teljesen letört gyökérkezelt fogamat szintén megcsinálták egy bizonyos inlay fogpótlással, a letört fogról formát vettek, és végeredménybe, ahhoz ragasztották.
És lekopogom eddig tartós:-)
További ajánlott fórumok:
- Töméscsere vagy gyökérkezelés?
- Foghúzás vagy gyökérkezelés?
- Volt olyan köztetek akinek gyökérkezelt fogat kihúztak mert sok alkalom után is fájt?
- Mivel jár egy gyökérkezelés? Mennyire fájdalmas?
- Szerintetek az normális, ha feszül a gyökérkezelt fogam?
- Az mit jelent, ha álmomban a fogamból letört egy darab?