Vadas gombóckáim recept
A Vadas gombóckáim hozzávalói:sertés darálthús
Vegeta naturella
tojás
bors
zsemlemorzsa
répa
fehérrépa
zeller
karalábé
hagyma
olívaolaj
tyúkhúsleveskocka
babérlevél
mustár
tejföl
spagetti
liszt
A Vadas gombóckáim elkészítési módja:
Fél kiló sertéshúst összegyúrtam egy tojással, kevés vegeta naturellával, sok borssal és egy 3/4 pohár zsemlemorzsával. Lereszeltem három répát, két fehérrépát, némi zellert és karalábét, apróra vágtam egy hagymát. Feltettem egy csomó vizet főni. Olívaolajat forrósítottam egy lábasban, rádobtam a hagymát, kicsit hagytam, majd ment rá a többi zöldség. Felöntöttem 1l vízzel (rengeteg lett így a szósz...), dobtam bele két tyúkhúsleveskockát, három babérlevelet, fedő alatt fődögélt. Mikor megfőttek a húsgombik (10 perc kellett nekik), kikaptam a babért a mártásból és összeturmixoltam. Nyomtam bele némi mustárt, és megborsoztam, hagytam forrni fedő nélkül. Ja, közben bedobtam a spagettit a húsgombik vizébe. Kicsi liszttel elkevertem pár ek tejfölt, nyomattam hozzá szószt, összehabartam, forraltam, tésztát kiszedtem, gombócokat szószba áztattam, kész. :)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Babeck, 2013. jan. 11. 10:45
A vadas gombóckáim elkészítési módja és hozzávalói.